Jay-Z, proces cu un inginer de sunet
Autor: Diana Mandache | Publicat pe: 09 iul 2014, 19:25
WhatsApp
Rapperul Jay-Z a fost dat în judecată de un inginer de sunet, care a cerut justiției să îi recunoască munca pe care a depus-o la casa de discuri Roc-A-Fella Records, deținută de celebrul cântăreț american.

Chauncey Mahan a cerut să fie desemnat drept codeținător al drepturilor de autor asupra a șase albume lansate de Jay-Z, inclusiv asupra materialelor discografice „Vol. 3 .. Life and times of S. Carter” din 1999 și „The Dynasty: Roc La Familia” din 2003, afirmând că a jucat un rol cheie în procesul de creație a sound-ului acelor albume, informează ContactMusic.

Potrivit site-ului TMZ, el a cerut justiției să emită un ordin prin care contribuția pe care a avut-o în procesul de înregistrare a acelor discuri să fie explicată cu claritate și recunoscută oficial.

Chauncey Mahan este același producător muzical ce a fost cercetat recent în cadrul unei anchete de poliție, inițiată în urma unei tentative de șantaj ce viza o serie de înregistrări demo cu Jay-Z, care au fost considerate pierdute pentru totdeauna, după dispariția lor în anul 2002.

Mahan i-a contactat pe partenerii starului de la compania Live Nation și le-a spus cp era dispus să le vândă acele înregistrări, pe care le ținea într-un depozit din Northridge, în California, contra sumei de 100.000 de dolari. Aceștia s-au arătat dispuși sp plătească 75.000 de dolari și au stabilit o întâlnire, în timpul căreia Mahan a fost reținut și chestionat de poliție.

G Ad:

El nu a fost arestat, însă a fost chestionat în legătură cu modul în care a intrat în posesia acelor înregistrări master, care au fost confiscate și vor rămâne în custodia poliției până la finalizarea procesului. După aceea, Jay-Z și asociații lui au renunțat la acuzația de șantaj împotriva lui Mahan.

Jay-Z, pe numele adevărat Shawn Carter, s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanți producători în industria muzicii hip-hop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro