Jay-Z, proces cu un inginer de sunet
Autor: Diana Mandache | Publicat pe: 09 iul 2014, 19:25
WhatsApp
Rapperul Jay-Z a fost dat în judecată de un inginer de sunet, care a cerut justiției să îi recunoască munca pe care a depus-o la casa de discuri Roc-A-Fella Records, deținută de celebrul cântăreț american.

Chauncey Mahan a cerut să fie desemnat drept codeținător al drepturilor de autor asupra a șase albume lansate de Jay-Z, inclusiv asupra materialelor discografice „Vol. 3 .. Life and times of S. Carter” din 1999 și „The Dynasty: Roc La Familia” din 2003, afirmând că a jucat un rol cheie în procesul de creație a sound-ului acelor albume, informează ContactMusic.

Potrivit site-ului TMZ, el a cerut justiției să emită un ordin prin care contribuția pe care a avut-o în procesul de înregistrare a acelor discuri să fie explicată cu claritate și recunoscută oficial.

Chauncey Mahan este același producător muzical ce a fost cercetat recent în cadrul unei anchete de poliție, inițiată în urma unei tentative de șantaj ce viza o serie de înregistrări demo cu Jay-Z, care au fost considerate pierdute pentru totdeauna, după dispariția lor în anul 2002.

Mahan i-a contactat pe partenerii starului de la compania Live Nation și le-a spus cp era dispus să le vândă acele înregistrări, pe care le ținea într-un depozit din Northridge, în California, contra sumei de 100.000 de dolari. Aceștia s-au arătat dispuși sp plătească 75.000 de dolari și au stabilit o întâlnire, în timpul căreia Mahan a fost reținut și chestionat de poliție.

El nu a fost arestat, însă a fost chestionat în legătură cu modul în care a intrat în posesia acelor înregistrări master, care au fost confiscate și vor rămâne în custodia poliției până la finalizarea procesului. După aceea, Jay-Z și asociații lui au renunțat la acuzația de șantaj împotriva lui Mahan.

Jay-Z, pe numele adevărat Shawn Carter, s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanți producători în industria muzicii hip-hop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?