Data actualizării:
Data publicării:

Jaqueline Cristian s-a calificat în runda a treia a WTA 1.000

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.955.610 dolari, sâmbătă, după ce a învins-o pe cehoaica Barbora Krejcikova, cu 1-6, 6-4, 7-5, informează Agerpres.

În vârstă de 26 de ani și ocupând locul 80 în clasamentul mondial, Jaqueline Cristian a demonstrat o forță mentală extraordinară, reușind să întoarcă un meci care părea pierdut. După ce a cedat primul set în fața favoritei numărul șapte, românca a fost condusă cu 3-1 în setul secund, însă a revenit spectaculos și a câștigat setul cu 6-4.

Setul decisiv a fost la fel de intens, Krejcikova, în vârstă de 28 de ani, având un avantaj de 4-1 și patru mingi de meci la 5-4. Cristian a reușit însă să răstoarne din nou situația, câștigând setul final cu 7-5.

Aceasta victorie o aduce pe Jaqueline Cristian la un avantaj de 2-1 în confruntările directe cu Krejcikova.

În acest an, cele două s-au întâlnit și la Madrid, unde românca s-a impus cu 2-6, 6-0, 6-2. De partea cealaltă, cehoaica a câștigat primul lor duel, disputat în 2022 la Sydney, cu 6-1, 7-5.

Prin calificarea în runda a treia a turneului de la Beijing, Cristian și-a asigurat un premiu în valoare de 59.100 de dolari și 65 de puncte în clasamentul WTA. Următoarea adversară a româncei va fi tot o reprezentantă a Cehiei, Karolina Muchova, în vârstă de 28 de ani și aflată pe locul 49 WTA. Cele două s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2018, la Versmold, când Muchova s-a impus cu 6-4, 6-1.

Tot astăzi, Irina Begu va evolua în turul al doilea, unde o va întâlni pe rusoaica Mirra Andreeva, cap de serie numărul 17.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel