Japonia - Operaţiune de căutare a unui bărbat care a căzut în timp ce transmitea live o ascensiune pe muntele Fuji
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un bărbat care a căzut pe muntele Fuji în timp ce transmitea live tentativa sa de escaladare a celui mai înalt vârf din Japonia este căutat de echipele de salvare, relatează miercuri france24, care citează AFP, anunță Agerpres. 

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţie, transmitea luni după-amiază imagini în direct de pe înălţimile înzăpezite ale muntelui când se pare că a alunecat şi a căzut.

El a fost văzut în imagini rostogolindu-se timp de mai multe secunde înainte ca transmisiunea să se întrerupă.

Potrivit media locale, persoanele care urmăreau imaginile în direct au alertat autorităţile.

O echipă de salvare a început marţi operaţiunea de căutare a bărbatului, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din Shizuoka.

În ultimele minute ale înregistrării, bărbatul s-a plâns de temperaturile foarte scăzute, de stratul gros de zăpadă, de pantele foarte abrupte şi de suprafaţa alunecoasă. Mai mulţi utilizatori au comentat în direct avertizându-l că situaţia era periculoasă, însă el a continuat să urce pe vulcanul înalt de 3.776 metri.

Imaginile transmise în timpul ascensiunii dar şi în timpul căderii excursionistului au fost eliminate de pe site-ul utilizat de acesta.

În fiecare an, sute de mii de persoane urcă pe vulcanul Fuji, considerat un munte sacru în Japonia, aminteşte france24.

Sezonul oficial de escaladă este cuprins între începutul lunii iulie şi sfârşitul lunii august. În afara acestei perioade, cabanele şi toaletele sunt închise, însă ascensiunile nu sunt interzise.

Transmiterea în direct a imaginilor în timpul ascensiunii este periculoasă deoarece poate distrage atenţia. Nu trebuie făcută niciodată, a declarat pentru postul naţional NHK şeful echipei de căutare şi salvare, Kuniyasu Suzuki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel