Data publicării:

Japonia a aprobat controversatul cazino care ar urma să aducă 20 mil. de turiști anual

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Japonia a aprobat deschiderea unui resort pentru jocuri de noroc.

Oficialii niponi au dat undă verde construirii primului resort pentru jocuri de noroc din țară, în ciuda contestatarilor proiectului. Conform BBC, complexul ar urma să se deschidă în orașul Osaka în 2029.

Cazinourile sunt interzise de multă vreme în Japonia, însă o lege promulgată în 2018 a venit cu excepții pentru anumite jocuri, cum ar fi poker sau baccarat, pentru a crea noi locuri de muncă și pentru a spori turismul.

Care sunt îngrijorările

Opinia publică din Japonia a fost divizată în această chestiune, fiindcă grupurile care se opun creării resortului sunt îngrijorate de creșterea criminalității și dependenței. Pe lângă cazino, complexul de 49 de hectare va include un hotel, un centru de conferințe, un mall și un muzeu.

„Sperăm că acest cazino va deveni o bază turistică ce va promova cultura japoneză în întreaga lume”, a spus premierul Fumio Kishida.

Investițiea masivă, acoperită în doi ani de activitate

 

Investiția inițială se ridică la nu mai puțin de 12,1 miliarde euro, iar acționarii majoritari, cu câte 40% fiecare, vor fi MGM (Statele Unite) și Grupul Orix (Japonia). Restul de 20% vor fi deținute de companii locale printre care Panasonic.

Autoritățile se așteaptă 20 de milioane de turiști anual și contribuția la bugetul regional ar urma să se ridice la 6,7 miliarde euro în fiecare an. Proiectul intrase în linie dreaptă acum mai mulți ani, însă a fost amânat de pandemia Covid-19 și de un scandal de corupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel