Jannik Sinner, forfait la Jocurile Olimpice. Djokovic are ”liber” spre aurul olimpic
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Jannik Sinner s-a retras de la Jocurile Olimpice. Cresc șansele lui Novak Djokovic de a cuceri titlul care îi lipsește din palmares.

Jannik Sinner, liderul mondial al tenisului masculin, și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice de la Paris, acuzând probleme medicale.

”Sunt întristat să vă informez că, din păcate, nu voi putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

După o săptămână bună, am început să nu mă simt bine.Am petrecut câteva zile odihnindu-mă, iar la un control medicul a constatat o amigdalită și mi-a recomandat insistent să nu joc.

Ratarea Jocurilor este o mare dezamăgire, deoarece a fost unul dintre principalele mele obiective pentru acest sezon. Așteptam cu nerăbdare să am onoarea de a-mi reprezenta țara la acest eveniment foarte important.

Doresc un mare succes tuturor sportivilor italieni pe care îi voi susține de acasă. Forza Italia!”, a transmis Jannik Sinner într-o postare făcută pe rețeaua socială X.

FOTO: captură X

În urma retragerii, italianul ratează șansa de cuceri o medalie olimpică, el fiind favorit atât pe tabloul de simplu, cât și pe cel de dublu, alături de Lorenzo Musetti.

Djokovic, ”liber” spre aurul olimpic

Retragerea lui Jannik Sinner aduce modificări și pe tablouri, la tragerea la sorți. Astfel, la simplu, Novak Djokovic devine principalul favorit, în timp ce ibericul Carlos Alcaraz urcă și el o poziție și devine al doilea cap de serie al competiției.

FOTO: captura X

În acest context, Novak Djokovic, cu 24 de titluri de Grand Slam, are mai multe șanse să cucerească singurul trofeu care îi lipsește din palmares, titlul olimpic.

Djokovic și Alcaraz, finaliști la Wimbledon, s-ar putea reîntâlni în finala turneului olimpic, care se desfășoară pe zgura de la Roland Garros, unde ibericul este campion en-titre, iar sârbul are trei titluri, cel mai recent în 2023.

Djokovic, ajuns la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice, a cucerit o singură medalie, cea de bronz, chiar la debutul său, la Beijing în 2008.

Tragerea la sorți pentru turneul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris este programată joi, de la ora 12.00.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel