Data actualizării:
Data publicării:

Jandarmii au intervenit de 45 de ori într-o săptămână, în Prahova, pentru îndepărtarea urşilor. Cele mai multe acțiuni au fost în Buşteni

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Jandarmii din Prahova au avut, în ultima săptămână, 45 de intervenţii în care au îndepărtat urșii in zonele locuite. Cele mai multe au avut loc în staţiunea Buşteni, aflată pe Valea Prahovei. 

Potrivit datelor transmise, luni, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, în perioada menţionată jandarmii au avut 13 intervenţii generate de prezenţa urşilor în oraşul Buşteni, câte 5 intervenţii în staţiunea Sinaia şi în localitatea Măneciu, câte trei intervenţii în staţiunea Azuga şi în localitatea Cornu, câte două astfel de acţiuni la Poiana Ţapului, Telega, Vărbilău, Vălenii de Munte şi Ştefeşti şi câte o intervenţie la Bălţeşti, Băicoi, Cheia, Gura Vitioarei, Cosminele, Cocorăşii Mislii, Breaza şi Bătrâni.

'Intervenţiile au fost solicitate pe stradă (spaţiu public) - 30 şi în curţi/grădini (spaţiu privat) - 15. Nu au fost situaţii de relocare a animalului sălbatic (urs) cu ocazia intervenţiilor la care s-a participat', arată sursa citată.

Cele mai multe solicitări au fost în ultima perioadă pentru staţiunea Buşteni. Primarul Mircea Corbu a declarat, conform Agerpres, faptul că la nivelul oraşului este în curs de testare un sistem pentru îndepărtarea urşilor cu ajutorul unor dispozitive cu laser şi ultrasunete, care au fost montate în zona cimitirului, a pârtiei şi a Mănăstirii Caraiman. În acest an, au fost obţinute aprobări pentru relocarea a cinci urşi din Buşteni, însă animalele nu au fost încă prinse, a mai precizat primarul.

Citește și - Chirieac anunță o temă de campanie pentru 2024, după ultima mișcare a lui Tanczos Barna în funcția de ministru al Mediului

Tanzcos Barna, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în Guvernul Ciucă, a mărit cotele de vânătoare ale ursului brun, chiar în ultima zi pe care și-a petrecut-o la Guvern. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

'Va fi și o temă de campanie. Este genul de subiect care prinde foarte bine în campania electorală. Acum, Parlamentul European nu poate împiedica un ordin de ministru în România, dar nu despre aceasta este vorba. Eu înțeleg pericolul pe care îl reprezintă urșii, animale mari, în colectivități umane. Este evident pericolul! În același timp, această Românie membră NATO și UE, nu a găsit altă soluție pentru populația de urși din țara noastră, alungată din păduri pentru că s-au tăiat aberant, decât să fie împușcați?!', a spus Bogdan Chirieac. Vezi continuarea articolului aici!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel