Data publicării:

Jamie Oliver, apel în cazul celor aproape 1.000 de roți de brânză cheddar furate: ”Jaf nerușinat de proporții șocante”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: colaj Instagram @ Jamie Oliver/ Freepik
FOTO: colaj Instagram @ Jamie Oliver/ Freepik

Cele aproape 1.000 de roți de brânză premiată, 22 de tone, valorează peste 300.000 de lire sterline.

Celebrul bucătar Jamie Oliver s-a alăturat distribuitorului de brânzeturi artizanale Neal's Yard Dairy și îi încurajează pe iubitorii de brânzeturi să ajute poliția să prindă escrocii care au înșelat compania cu cheddar englezesc și galez în valoare de peste 300.000 de lire sterline (360.000 de euro), notează The Guardian.

Neal's Yard Dairy a livrat 22 de tone de cheddar premiat, legat cu pânză, presupusului escroc care s-a dat drept distribuitor cu ridicata pentru un mare comerciant cu amănuntul francez, înainte de a-și da seama că a fost înșelat.

Oliver, în vârstă de 49 de ani, a descris incidentul care a implicat peste 950 de roți de cheddar drept un ”jaf nerușinat de proporții șocante”.

Bucătarul în vârstă de 49 de ani le-a spus urmăritorilor de pe Instagram să fie atenți dacă aud ceva despre ”camioane pline cu brânză foarte elegantă” care ar fi fost oferite ”la preț mic”, adăugând că brânza cheddar ar fi valorat inițial aproximativ 300.000 de lire sterline.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Brânzeturile furate erau Hafod Welsh organic cheddar, Westcombe cheddar și Pitchfork cheddar, care au câștigat o serie de premii și sunt printre ”cele mai căutate brânzeturi artizanale din Regatul Unit”, a declarat Neal's Yard Dairy, potrivit sursei menționate.

Aceasta a precizat că a plătit în continuare Hafod, Westcombe și Pitchfork, micii producători ai produselor furate, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să suporte costurile.

Cele trei brânzeturi se vând la prețuri cuprinse între 7,15 și 12,90 lire sterline pentru o bucată mică de 250-300 g.

Neal's Yard Dairy a adăugat că se află în colaborare strânsă cu poliția metropolitană pentru a identifica autorii.

De asemenea, fabricile de produse lactate fac apel la producătorii de brânzeturi din întreaga lume să îi contacteze în cazul în care suspectează că li s-a vândut brânza furată, în special brânzeturi în format de 10 kg sau 24 kg cu etichetele detașate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel