Data publicării:

Jamie Foxx, scuze publice după ce o postare i-a fost interpretată drept antisemită

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Actorul care l-a interpretat pe Ray Charles în 2004 a fost acuzat de antisemitism după ce a postat despre prietenii falși.

După ce a fost acuzat de antisemitism pentru o postare pe Instagram, actorul și cântărețul american Jamie Foxx și-a cerut scuze. Foxx, în vârstă de 55 de ani, a șters postarea, care spunea: “L-au ucis pe un tip numit Iisus… ce crezi că îți vor face ție?! #prieteniifalsi #iubireafalsa”.

Potrivit BBC, unii utilizatori de pe rețelele sociale au spus că postarea lui Foxx reflecta o credință antisemită cum că poporul evreu ar fi fost responsabil colectiv pentru moartea lui Iisus Hristos. Biserica Catolică Romană a respins oficial această idee în 1965.

Ce a răspuns Foxx

 

Sâmbătă, Foxx a răspuns criticilor într-o nouă postare pe Instagram, în care a spus: "Vreau să îmi cer scuze comunității evreiești și tuturor celor care au fost ofensați de postarea mea”. „Acum știu că alegerea mea de cuvinte a provocat supărare și îmi pare rău. Nu a fost niciodată intenția mea”, a adăugat el.

“Ca să clarific, am fost trădat de un prieten fals și asta am vrut să spun cu ‘ei’, nu altceva”, a spus starul care l-a interpretat pe Ray Charles în filmul din 2004, într-o postare pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Jennifer Aniston a fost și ea criticată după ce a dat “like” postării originale a lui Foxx înainte ca aceasta să fie ștearsă. Actrița din Friends a publicat apoi o declarație pe Instagram, spunând că nu susține nicio formă de antisemitism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel