Data publicării:

James Cameron a avertizat cu privire la dezvoltarea inteligenței artificiale încă din 1984: Nu m-ați ascultat!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Regizorul canadian James Cameron susține avertismentele experților în inteligență artificială cu privire la potențialele pericole prezentate de progresele în inteligența artificială.  

Vorbind pentru CTV, Cameron a mărturisit preocupările ridicate de „nașii inteligenței artificiale” cu privire la necesitatea unei reglementări înainte ca AI să devină o amenințare semnificativă pentru umanitate.

„V-am avertizat în 1984 [cu Terminator] și nu ați ascultat”, a spus Cameron.

„Cred că folosirea inteligenței artificiale drept armă este cel mai mare pericol... Cred că vom intra într-o cursă a înarmărilor cu inteligență artificială și, dacă nu o construim, ceilalți tipi o vor construi cu siguranță, și atunci va escalada.”, a adăugat regizorul. 

Între timp, grevele scriitorilor și actorilor, aflate în desfășurare în Statele Unite, au evidențiat nevoia de reglementare a inteligenței artificiale. 

În interviul său pentru televiziunea canadiană, Cameron a spus că filosofia sa se rezumă la „nu contează a cine a scris-o, ci contează dacă este o poveste bună.” Cameron a adăugat: „Personal, nu cred că o minte lipsită de trup care doar regurgitează ceea ce au spus alte minți întrupate - despre viața pe care au avut-o, despre dragoste, despre minciună, despre frică, despre mortalitate - și doar pune totul laolaltă într-o salată de cuvinte și apoi regurgitează... Nu cred că asta va emoționa publicul.”

Cameron a cerut prudență și a mai adăugat: „Așteptați 20 de ani, iar dacă un AI câștigă un Oscar pentru cel mai bun scenariu, cred că trebuie să-i luăm în serios”.

Regizorul și scenaristul lucrează în prezent la viitoarele filme Avatar. Următoarele trei filme Avatar au fost amânate cu un an fiecare, ceea ce înseamnă că întreaga serie ar trebui să se încheie acum în 2031, potrivit Gamespot.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel