Jamaicancele cer să fie plătite pentru participarea la Cupa Mondială 2019
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

 Fotbalistele jamaicane, care au disputat în 2019 prima Cupa Mondială din istoria lor, au declanşat o grevă în semn de protest pentru neplata primelor de participare la această competiţie, informează AFP.

"Reggae Girlz", care s-au calificat la Cupa Mondială 2019 după un parcurs haotic, au afişat începând de marţi, pe reţelele de socializare, un mesaj "No pay, no play" (Fără plată, fără meciuri).

"Am făcut multe sacrificii pentru a purta culorile Jamaicăi", a explicat pe Instagram starul echipei, Khadija Shaw.

"Nu facem asta doar pentru bani, ci şi pentru a schimba maniera în care este perceput fotbalul feminin, în special în Jamaica", a adăugat atacantul în vârstă de 22 de ani, care joacă pentru clubul Girondins de Bordeaux.

"Din acest motiv, eu şi coechipierele mele nu vom participa la nicio competiţie viitoare fără să fim plătite", a mai spus jucătoarea.

Protestul jamaicancelor a fost susţinut pe Instagram şi de starurile americane campioane mondiale Alex Morgan şi Megan Rapinoe.

"Noi le-am plătit jumătate din ce la datoram, dar adevărul este că nu am primit încă banii de la FIFA şi din această cauză nu le putem plăti complet", a afirmat, la rândul său, preşedintele Federaţiei jamaicane de fotbal, Michael Ricketts.

"Ne-am săturat de promisiuni. Eu îmi suspend participarea la viitoarele evenimente ale echipei naţionale până când Federaţia jamaicană de fotbal îşi va respecta contractul", a scris, la rândul ei, pe Instagram o altă componentă a echipei, Dominique Bond-Flasza.

"Reggae Girlz" aşteaptă să fie plătite pentru perioada ianuarie-august 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel