Jaguar, anunț important de Sărbători. Este surpriza anului in industria auto
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un anunț surpriză vine din partea Jaguar .

C-X17 este conceptul dinaintea mașinii de serie. A apărut la mai multe saloane auto până acum. Prima oară a fost în 2013, la Frankfurt. Englezii nu au mai progresat de atunci. Au păstrat primul set de poze 99% reale și informații pentru decembrie 2014. Probabil că lansarea oficială va fi la Salonul Auto de la Geneva, în martie. Dacă vor exista modificări, ținând cont de ceea ce vedem în poze, vor fi prea puține, scrie stirileprotv.ro.

O mașină nouă într-o clasă nouă pentru Jaguar

Teoretic este crossover, dar pe limba companiei este soft-roader. Asta pentru că va fi una dintre cele mai ușoare mașini de acest fel. Ralf Spleth, șeful Jaguar-Land Rover, a fost un pic mai diplomat și a explicat că “Land Rover face SUV-uri și 4x4, iar Jaguar mașini pentru asfalt”.

Platforma pe care va fi construită este una modulară, din aluminiu, pe care se vor face mai multe modele Jaguar și Land Rover. Unul din ele este XE, concurent pentru BMW Seria 3.

Citește și: Cea mai scumpă mașină vândută la SAB

Și la fel ca XE, soft-roader-ul va avea comune atât elemente de caroserie și interior, cât și motoare. Cel mai puternic este un V6 benzina, de 3 litri și 300 de cai putere. Vor mai exista și alte soluții și, desigur, diesel.

După formă și dimensiunile relative, soft-roader-ul Jaguar va concura cu BMW X3/X4, Mercedes GLK, Audi Q5 și chiar Infiniti EX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel