Jaguar a oprit producția unei mașini din cauza aprovizionării cu baterii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Jaguar Land Rover plănuiește să oprească producția SUV-ului electric I-Pace.

Jaguar Land Rover plănuiește să oprească producția SUV-ului electric I-Pace pentru o săptămână, din cauza aprovizionării cu baterii a LG Chem, a transmis The Times, conform The Verge.

Nu este primul incident

 (w670)

Producția va înceta pe 17 februarie, în Graz, Austria, unde Magna Steyr produce modelul I-Pace pentru Jaguar Land Rover. În momentul în care vehiculele electrice ale britanicilor nu vor mai fi produse, deja va fi a treia oară când o lipsă de baterii a LG Chem împiedică construcția unei mașini electrice.

În 2017, Hyundai a rămas în urmă cu producția modelului Ioniq, din cauză că LG Chem nu a putut ține pasul cu cererea de baterii. Anul trecut, în aprilie, o altă criză LG Chem a cauzat întârzierea primei mașini electrice a celor de la Audi, E-Tron. Audi a tăiat apoi din previziunile anului din cauza întârzierii.

Producții afectate

 (w670)

Mercedes-Benz și-a fi micșorat previziunile noului EQC, prima mașină electrică de masă a companiei, în prima lună a anului, după ce LG Chem nu a putut să țină ritmul cu cererea, însă compania care deține constructorul de automobile, Daimler, a negat acuzațiile.

„Jaguar Land Rover a ajustat programul de producție a mașinii Jaguar I-PACE din Graz, din cauza unor probleme temporare ale furnizorului", a transmis compania, printr-un comunicat. „Lucrăm cu furnizorul pentru a rezolva acest lucru și să minimizăm impactul asupra comenzilor clienților noștri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel