Jack Daniel, moarte stupidă. Creatorul faimosului whisky a sfârşit într-un mod absurd, după ce s-a răzbunat pe seiful personal
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Jasper Newton “Jack” Daniel (1849 – 1911) a fost un distilier de succes și un om de afaceri care a creat cel mai cunoscut brand de whisky din Statele Unite și, totodată, cea mai bine vândută băutură alcoolică din lume, odată cu deschiderea distileriei sale din Tennessee. Puţini ştiu cum a murit. Dintr-o prostie! S-a enervat că uitase codul la seif şi, în câteva zile... şi-a dat ultima suflare. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Jack Daniel s-a născut în Lynchburg, Tennessee, și a început să lucreze de mic, pentru un preot, care-și câștiga existența și ca distilier. Băiatul nu dădea semne că ar fi fost interesat de călugărie sau alte domenii disponibile vremii, însă, atunci când șeful lui i-a arătat cum să folosească anumite mașinării din distilerie, Daniel a devenit brusc interesat și chiar pasionat. De fapt, a devenit, în scurt timp, un expert în ale whisky-ului, motiv pentru care și-a luat licența pentru a vinde băuturi alcoolice încă de când era adolescent.

Început promiţător

Whisky-ul creat de Jack Daniel a început să aibă succes, iar, în 1897, brandul său a început să-și contureze imaginea din momentul în care Jack a folosit sticle sub formă dreptunghiulară. Reputația distilierului la început de drum a câștigat enorm atunci când Daniel a primit medalia de aur pentru cel mai bun whisky la Târgul Mondial St. Louis din 1904. Asemenea recunoaștere i-a adus faimă națională. Însă n-a apucat să se bucure prea mult de propriul succes, fiind omorât chiar în propriul birou de un obiect care părea până atunci inofensiv. De fapt, n-a apucat nici Prohibiția, sfârșind prematur în cel mai absurd mod posibil…

Moarte penibilă

Jack uita adesea combinația de la seiful din biroul lui și se baza de fiecare dată pe angajații lui fideli să-l ajute să deschidă cutia sa cu valori. Însă, într-o zi de octombrie 1911, s-a dus devreme la serviciu și-a ajuns înaintea subalternilor săi. A încercat să deschidă seiful și n-a reușit. Enervat la culme, a tras un picior ușii de metal a seifului și, drept urmare, s-a lovit la degetul cel mare. Degetul s-a infectat, iar infecția s-a răspândit în corp fără ca vreun medic să poată împiedica acest lucru. De fapt, Jack Daniel a murit din cauza infecției la picior pe 10 octombrie 1911, iar povestea morții sale absurde a devenit cunoscută în întreaga lume.

Seiful "ucigaş" există şi azi

Seiful care l-a omorât pe marele distilier a fost expus, spre încântarea publicului, în fabrica Jack Daniel’s și chiar a fost trimis într-un turneu public, pentru a confirma legenda celui mai cunoscut whisky din lume. Incidentul a devenit apoi subiectul unei campanii a metroului din Londra, ce avea ca slogan - "Morala: Nu te duce niciodată devreme la muncă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel