Data publicării:

Izvorul Tămăduirii, mare sărbătoare după Paști. Locuri cu ape VINDECĂTOARE în România

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Izvorul Tămăduirii, mare sărbătoare după Paști
Izvorul Tămăduirii, mare sărbătoare după Paști

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare marcată în calendarul creștin ortodox în fiecare an, în Săptămâna Luminată, în prima vineri de după Paști. În calendarul ortodox 2021, Izvorul Tămăduirii se sărbătorește pe 7 mai.

Originea sărbătorii vine dintr-o legendă conform căreia o minune s-a petrecut lângă un izvor de lângă Constantinopol. Se spune că un om orb și-a recăpătat vederea după ce s-a spălat pe față cu apa din izvor. El a ajuns la acest izvor călăuzit de cel care avea să fie împărat. Maica Domnului l-a îndemnat pe acesta să îndrume omul orb către izvorul care l-a vindecat. După ce a ajuns împărat, Leon I a construit la locul respectiv o biserică din zid. 

Se spunea că femeile care lăsau în biserică, peste noapte, în joia din Săptămâna Luminată, un vas cu apă, și îl recuperau după slujba de vineri, aveau norocul de a se spăla cu acea apă de numeroase necazuri.

Locuri cu ape tămăduitoare în România

Maica Domnului a dăruit poporului român izvoare tămăduitoare. Printre acestea se numără: Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova, biserica "Buna Vestire" din Brăila, Mănăstirea Nucet - Dâmbovița, Mănăstirea Dervent, Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Horaicioara din județul Neamț, Mănăstirea Glavacioc din județul Argeș și Mănăstirea Brâncoveni din județul Olt, Mănăstirea Izbuc din Bihor, Mănăstirea "Sfânta Ana" - Rohia din județul Maramureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel