Urmărește emisiunea live
"Izvor de Bunătăți" între 25 aprilie și 1 mai 2024 în București. Vedeta zilei de Florii va fi scrumbia
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Lisbon Video: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mancare-produse-alimentare-alb-negru-ora-17206980/
Fotografie de la Lisbon Video: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mancare-produse-alimentare-alb-negru-ora-17206980/
În perioada 25 aprilie - 1 mai, Parcul Izvor din București va deveni destinația perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni, savurând mâncăruri delicioase special pregătite pentru cele două mari sărbători ale primăverii: Duminica Floriilor și 1 Mai Muncitoresc!

„Am pregătit o gamă variată de rețete pentru toți iubitorii de pește și nu numai, creând o adevărată cherhana pescărească în inima capitalei. De la icre de crap și borș de pește, la scrumbii afumate, păstrăv și fructe de mare, toate vă așteaptă să le descoperiți și să le savurați. Meniul include pește proaspăt, afumat sau marinat, gătit în moduri diverse: la grătar, pe plită, în saramură, în plăcinte, crochete, mici, chifteluțe sau sărmăluțe în foi de viță. 


Vedeta zilei de Florii va fi scrumbia, trufandaua sezonului, prezentă sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramură, afumată sau marinată! În plus, oferta noastră cuprinde saramura de crap, storceagul pescăresc, păstrăv și crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei și chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, creveți și calamari. 


Dar peștele nu este singura vedetă a festivalului! Ne petrecem ziua liberă de 1 Mai cu sute de kilograme de mititei tradiționali din vită, porc, pește sau curcan, stropiți din belșug cu bere rece! Vom continua festinul cu pastramă la ceaun, bulz, cârnați, tocănițe și tochituri gătite după rețete tradiționale. Și nu pot lipsi preparatele la ceaun, frigărui și fripturi, cârnați de casă tradiționali și produse tradiționale, afumături, mușchiuleți și brânzeturi de toate felurile. 


Pentru cei care au poftă de ceva dulce, avem deserturi savuroase precum cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, alivenci moldovenești, cheesecake, prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, langoși, gogoși, clătite, bubble waffles, dulcețuri și gemuri proaspete. 


Vremea se anunță frumoasă, așa că vă invităm să vă bucurați de o plimbare în aer liber în Parcul Izvor și de un ospăț delicios ca la mama acasă”, au transmis organizatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel