Izolează ferestrele și bucură-te, toată iarna, de căldura din casă. Sfaturile gospodinelor inventive
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Izolează ferestrele și bucură-te, toată iarna, de căldura din casă. Sfaturile gospodinelor inventive. Sursa foto: freepik.com
Izolează ferestrele și bucură-te, toată iarna, de căldura din casă. Sfaturile gospodinelor inventive. Sursa foto: freepik.com
Pentru a reduce pierderile de căldură din casă, dar și facturile la energie, este important să izolezi ferestrele din termopan, care ar putea lăsa să aerul rece să intre în cameră.

Din fericire, există câteva trucuri pentru a o face singur, fără să apelezi la un profesionist. Care sunt metodele eficiente care îți permit să izolezi  perfect ferestrele? Descoperă-le acum pentru a vă casa caldă toată iarna.

Folosește folie de izolare termică pentru ferestre din termopan, Într-adevăr, folia de izolare termică a ferestrelor creează o barieră și împiedică intrarea aerului rece în interiorul casei. În mod obișnuit, pachetul include folie termică, care poate fi aplicată pe cadrul ferestrei interioare folosind bandă dublă.  

Hainele vor fi parfumate, chiar dacă nu le poți usca la soare. Trucurile bunicii

Acoperă ferestrele din termopan cu folie cu bule.  Desigur, din punct de vedere estetic, această soluție lasă de dorit, dar folia cu bule rămâne o modalitate eficientă cu care poți izola geamurile casei. Pulverizează suficientă apă pe fereastra curată și lipește folia cu bule, cu partea netedă spre tine. Apoi, sigilează marginile cu bandă adezivă.

Adaugă perdele termice la ferestrele din termopan.  Perdelele termice sunt dotate cu o căptușeală specială care reține aerul cald în interior, în timpul iernii, și blochează căldura în lunile de vară. În plus, perdelele termice blochează lumina și reduc zgomotul. În cele din urmă, ia în considerare ca perdelele să acopere complet ferestrele pentru o mai bună izolare în timpul iernii.

Șterge geamul cu acest produs și vei scăpa de condens: un truc neașteptat

Utilizează spumă adezivă de etanșare pentru a izola ferestrelor din termopan. Spuma de etanșare adezivă poate acoperi golurile de la o fereastră. Spuma de etanșare are o densitatea mare și diferite grosimi. Acoperită cu un adeziv, spuma este ușor de instalat și rămâne pe loc. Reține că spuma adezivă poate fi instalată pe tot parcursul anului pentru a oferi izolație suplimentară. Cu toate acestea, acest produs poate prezenta semne de deteriorare în timp.

 

Alte sfaturi de izolarea pentru ferestrele din termopan

 

Chiar și cele mai mici crăpături ale ferestrelor pot lăsa aerul cald să iasă din casă. Atunci ar fi înțelept să le sigilezi cât mai mult posibil. Poți folosi un pistol de lipit și un chit transparent.

Dacă sunt uzate, garniturile ferestrelor trebuie schimbate. Simplu de instalat și la prețuri accesibile, aceste produse permit ferestrelor să beneficieze de o buna etanșare împotriva aerului, frigului și a apei. Sigiliile pentru ferestre sunt vândute în role de diferite culori, grosimi și materiale.

Ai uitat un șervețel în buzunar și ai pus haina în mașina de spălat? Iată un truc genial care te scapă de resturile de hârtie

Dacă este necesar, schimbă ferestrele de termopan. Atunci când calitatea ferestrelor termopan se deteriorează considerabil, sfaturile menționate anterior nu pot înlocui soluția de bază: schimbarea ferestrelor. Sperăm că aceste sfaturi îți vor permite să izolezi ferestrele din termopan și să te protejezi de frigul iernii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel