Ivan: Monica Macovei - justiţiarul de mucava, verificat de PE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ivan
ivan

 Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din PE,  i-a răspuns sâmbătă eurodeputatului PDL, Cristian Preda, care l-a acuzat că minte, iar în Parlamentul European nu există o Comisie de Etică care s-o ancheteze pe Monica Macovei, susținând că există Comitetul Consultativ pentru conduita deputaților.

 "Doresc să mai fac o scurtă precizare pentru domnul Cristian Preda, care văd că încearcă să-i sară în apărare Monicăi Macovei, acuzându-ne aiurea de minciună. Poate nu m-am exprimat eu destul de clar: numele complet al instanţei care va verifica abaterile doamnei Monica Macovei este Comitetul Consultativ pentru conduita deputaţilor şi este definit în cadrul regulamentului de procedura, Anexa 1 şi în cadrul noului cod de conduită. Iar având în vedere regulamentul, poate fi asemănat unei „comisii de etică”. Domnul Preda a crezut probabil că, dacă se leagă de detalii, o scapă pe Monica Macovei. Nu este cazul!”, i-a răspuns Ivan lui Cristian Preda care l-a acuzat într-o conferință de presă că minte iar Comisia de Etică a PE nu există, într-o postare pe blogul său.

 Conform documentelor de pe site-ul Parlamentului European, există "Comitetul consultativ pentru conduita deputaților (denumit în continuare „Comitetul consultativ”) exercită funcțiile prevăzute la articolele 7 și 8 din anexa I la Regulamentul de procedură al Parlamentului European (Codul de conduită a deputaților în Parlamentul European în materie de interese financiare și conflicte de interese - denumit în continuare „Codul de conduită”)”.

 Tot sâmbătă, într-o postare pe blog, europarlamentarul PSD o numeşte pe Monica Macovei "justiţiar de mucava” şi o acuză că ”atrage grave critici europene" României, susţinând că ar fi "invocat o serie de acuzaţii inventate şi mincinoase, numai pentru a face pe justiţiară, a fost devoalat de conducerea Agenţiei Europene de Mediu şi de cea mai mare parte a preşedinţilor Agenţiilor europene”.

 ”Ea a făcut ca Justiţia să devină politică, deşi mimează independenta”, a mai spus pesedistul pe blogul său.

 Totodată, liderul eurodeputaților în PE a mai susţinut că ”prin acţiunile sale, Monica Macovei a slăbit credibilitatea Justiţiei şi a instituţiilor fundamentale ale statului, atât în faţa multor cetăţeni romani (care au crezut-o în trecut), dar şi în fata partenerilor externi (care încep acum să se lămurească cine este de fapt Macovei)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel