Data publicării:

Ivan Gheşev, procurorul general al Bulgariei, după explozie: Nu mi-e frică, altcuiva ar trebui să-i fie frică

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto captură Antena 3
foto captură Antena 3
La o săptămână de la explozia de lângă maşina procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheşev, acesta a făcut primul său comentariu mai amplu privind cazul.

Deşi în ziua incidentului a anunţat că nu va face declaraţii oficiale, acum a răspuns la întrebările jurnalistului de la BNT, Ivo Nikodimov. Procurorul general a declarat că nu îi este frică şi că altcuiva ar trebui să-i fie frică.

Gheşev a dat interviul de la New York, unde se află într-o vizită planificată, care vine exact după vizita sa în Turcia. El a plecat în Turcia la doar două zile de la explozie. Procurorul general a explicat că se află în SUA pentru întâlniri legate de războiul din Ucraina.

Încă din primele minute ale interviului, Gheşev a precizat că a călătorit doar cu angajaţi ai Serviciului Naţional de Pază (SNP). Potrivit acestuia, polemica ce a izbucnit cu privire la prezenţa familiei sale în maşină a fost o "încercare de a eluda întrebarea principală", şi anume dacă este normal să "aibă loc un atentat şi o explozie" lângă maşina procuror-general al unei ţări din Uniunea Europeană.

”Am scris că sunt bine, dar sunt îngrijorat pentru copiii mei”

În ziua exploziei, şeful Serviciului Naţional de Investigaţii şi adjunctul procurorului-general, Borislav Sarafov, a anunţat că Gheşev a călătorit cu familia sa. Procurorul-general a declarat pentru publicaţia "Epicenter" că este îngrijorat pentru copiii săi. Abia în a cincea zi de la explozia bombei s-a anunţat că rudele procurorului-general nu se aflau în maşină, aşa cum anunţase anterior în Parlament ministrul interimar de Interne, Ivan Demerdjiev. A urmat o reacţie din partea lui Sarafov, care a recunoscut public că a fost indus în eroare de cuvintele lui Gheşev. "Poate cineva să preconizeze care va fi reacţia unei persoane după un astfel de incident. Am comunicat informal cu maşinile voastre (n.red. jurnalişti) cu mesaje, am scris că sunt bine, dar sunt îngrijorat pentru copiii mei. Acesta a fost primul lucru la care m-am gândit. În opinia mea, Borislav Sarafov nu a luat în considerare declaraţia mea şi cred că nu ar fi rău să-şi ceară scuze", a spus Gheşev.

El a repetat de mai multe ori că împotriva sa a avut loc o tentativă de asasinat. Din spusele sale, a reieşit clar că a fost nemulţumit de discursul lui Demerdjiev în Parlament.

"Nu am auzit scuze din partea lui, pentru faptul că a spus că există un suspect în acest atentat, pentru această explozie. El nu este implicat în anchetă şi nu are voie să ofere informații. Angajaţii săi au declarat Serviciului Naţional de Investigații că bomba era cu cel puţin trei kilograme de trotil", a adăugat Gheşev.

El a vorbit puţin şi despre expertul israelian în explozivi, care i-a ajutat pe anchetatori cu inspecţia la faţa locului. Despre el nu se ştie aproape nimic. Doar ministrul de interne Interimar, Ivan Demerdjiev, a explicat că acesta a aterizat în Bulgaria înainte ca bomba să explodeze.

"Cine trebuie să ştie, ştie cine este acest expert. Are un trecut şi un CV bogat şi a văzut mult mai multe explozii decât ministrul de interne. Fără să-l jignesc (n.red. pe Demerdjiev), am încredere în opinia acestei persoane, care este într-o oarecare măsură parte din istoria Israelului", a mai spus Gheşev, conform Rador. 

El a precizat că traseul pe care se afla era cel obişnuit. Imediat după explozie, maşina a fost luată de la faţa locului, iar procurorul general a declarat că acest lucru s-a făcut conform protocolului SNP. "Credeţi-mă, nu mi-e frică. Altcuiva ar trebui să-i fie frică", a conchis Ivan Gheşev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel