Ivan: Băsescu agită spiritele și minte cu nerușinare
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Cătălin Ivan 1
Cătălin Ivan 1

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, răspunde declarațiilor date de Traian Băsescu cu privire la poziția USL față de explorarea gazelor de șist. 

Cătălin Ivan a declarat: "Cine susține că USL s-a opus vreodată folosirii gazelor de șist minte cu nerușinare! Ce a făcut USL a fost să solicite un moratoriu de un an, pentru a permite Uniunii Europene să formuleze o opinie oficială pe acest subiect. Totodată, am cerut să existe garanții cu privire la respectarea standardelor de mediu".

"România a reușit să impună cele mai înalte standarde de mediu, cele mai ridicate din Europa"

El a explicat că "poziția Uniunii Europene s-a definitivat, dând undă verde proiectelor de extragere a gazelor de șist, iar Parlamentul European a votat chiar o rezoluție în acest sens. În plus, România a reușit să impună cele mai înalte standarde de mediu, cele mai ridicate din Europa. Deci avem garanția acum că totul este în regulă, că putem merge mai departe cu obiectivul de obținere a independenței energetice".

"Traian Băsescu încearcă doar să agite spiritele"

Cătălin Ivan mai afirmă că „prin propagarea minciunii legate de poziția USL, Traian Băsescu încearcă doar să agite spiritele și să profite din punct de vedere politic de pe urma unor proteste. Nu are decât să se ocupe de candidatura Elenei Udrea la președinție și să lase la o parte temele de guvernare. Oricum știm că doar asta îl mai interesează acum”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel