Dăncilă - Juncker, întâlnire ratată. Chifu: Se întâmplă peste tot
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Iulian Chifu susține că situțaii precum întâlnirea ratată dintre Viorica Dăncilă și Jean Claude Juncker se întâmplă la multe summit-uri.

Analistul de politică externă Iulian Chifu a declarat că un astfel de summit, precum Inițiativa celor Trei Mări în care Președinele României și Ministerele au conlucrat pentru a ajunge la un rezultat important, ar trebui să dea de gândit politicienilor și să închidă scandalurile interne. 

"Vedeți cât de mult înseamnă faptul ajustării și al punerii de acord, al închiderii practic a acestei zarve poltice între președinte și Guvern, în mod special la Ministerul Afacerilor Externe, dar și cu celelalte ministere prezente. Ați văzut, contează foarte mult aici în summit.(...) Este bine să depășim acest nivel pentru că sunt lucruri mai importante în lumea asta decât bătăliile noastre", a declarat Chifu la Antena 3.

"Haideți să le luăm la un nivel normal"

Cât despre întâlnirea ratată dintre premierul României și președintele Comisiei europene, analistul susține că astfel de probleme au foc frecvent la summit-uri."Politicile de Dâmbovița evident că au influență întotdeauna. Există și o influență în mass-media de a vedea aceste mici gafe, mici întâmplări care sunt ridicate la nivel de explozie fantastică. Haideți să le luăm la un nivel normal. Vreau să vă spun că lucrurile se întâmplă peste tot, am participat la numeroase summit-uri și am avut întâmplări de genul ăsta", a mai spus Iulian Chifu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel