Iulian Bulai, USR: "Victorie de etapă împotriva lui Putin". La ce se referă, de fapt
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Iulian Bulai
Facebook Iulian Bulai
Iulian Bulai, USR, susţine că a obţinut o "victorie de etapă împotriva lui Putin", de la Bruxelles. 

"Victorie de etapă împotriva lui Putin!

Astăzi, la Consiliul Europei (CoE), împreună cu colegele Simona Spătaru si Diana Stoica, m-am opus alegerii parlamentarului rus Piotr Tolstoi ca vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

CoE este singura instituție unde aproape toate țările europene, inclusiv Rusia, sunt prezente la masa dialogului.

Tolstoi este mâna dreaptă a lui Putin la Consiliul Europei. Tolstoi nu vede nicio problemă în anexarea Ucrainei de către Rusia sau în ocuparea de către Rusia a unei treimi din teritoriul Georgiei. Tolstoi susține ca frontierele Rusiei să fie cele din 1917, legitimează agresiunea față de opoziția rusă și față de organizația pentru drepturile omului „Memorial”. Tolstoi nu răspunde la întrebări cu privire la trupele ruse de la granița cu Ucraina.

Putin și oamenii lui trebuie izolați acum, nu premiați.

Un număr 106 de de parlamentari din toata Europa am votat împotriva lui Tolstoi. Doar 79 pentru. Delegația rusă trebuie să revină mâine cu altă propunere. Sper eu mai decentă.

Piotr Tolstoi este strănepotul lui Lev Tolstoi. E un simplu accident", a scris Iulian Bulai pe Facebook. 

Americanii părăsesc Ucraina, la solicitarea SUA. Putin respinge avertismentele americane

Americanii părăsesc Kievul. Ambasada Statelor Unite la Kiev le-a cerut miercuri cetăţenilor americani să se pregătească imediat de plecare din Ucraina, transmite Agerpres, citând Reuters.

Misiunea diplomatică americană apreciază că situaţia securităţii din Ucraina este "imprevizibilă din cauza ameninţării crescute a unei acţiuni militare a Rusiei".

Situaţia "se poate deteriora foarte rapid", arată site-ul de internet al ambasadei.

În paralel, Preşedinţia Rusiei a respins miercuri ameninţările Statelor Unite privind impunerea de sancţiuni care să îl vizeze personal pe Vladimir Putin, transmite Mediafax.

"Sancţiunile individuale nu vor fi dureroase, ci vor fi distructive din punct de vedere politic.", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Marţi seară, preşedintele SUA, Joseph Biden, afirmase că nu exclude posibilitatea de a impune sancţiuni care să îl vizeze personal pe Vladimir Putin în cazul unui atac rus asupra Ucrainei. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel