Iulia, soţia lui Alexei Navalnîi, susţine că a fost filată la Chişinău: Dragă Maia Sandu, de ce mă urmăriţi?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Alexei Navalnii
Facebook Alexei Navalnii
Soţia lui Alexei Navalnîi, cunoscut opozant al lui Vladimir Putin, susţine, pe o reţea socială, că a fost filată la Chişinău. Aceasta a transmis o întrebare preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în acest context, întrebând de ce este urmărită. 

Totul ar fi plecat de la faptul că a fost reţinută pe aeroportul Chişinău pentru verificări suplimentare. 

"M-am dus la punctul de control și am fost condusă foarte politicos într-o încăpere separată și m-au așezat pe o ladă din metal. I-am întrebat de ce mă rețin, iar ei au zis că este o procedură obișnuită pentru cei care vin pentru prima oară în țară. Ospitalitate, ce să mai”, a scris aceasta pe instagram, conform unimedia.info.

Navalnîi spune că a fost întrebată și unde se va caza și dacă are bilet retur, însă după ce a prezentat informația, nu a fost eliberată și pașaportul nu i-a fost returnat. Mai mult, aceasta spune că polițistul i-a fotografiat cu telefonul fiecare pagină din pașaport, iar, la final, a întrebat dacă este sigură că vrea să intre în Moldova.

Totodată, aceasta spune că ar fi fost filată. Conform postării, aceasta ar fi întrebat "Dragă Maia Sandu, de ce mă urmăriţi?". 

Preşedinţia Republicii Moldova, reacţie rapidă 

"S-a dispus investigarea şi clarificarea situaţiei de către instituţiile competente - atât în ceea ce ţine de verificările la care a fost supusă la sosirea în ţară, pe Aeroportul Chişinău, cât şi în legătură cu pretinsa sa urmărire. Din 24 februarie, toţi cetăţenii străini din spaţiul CSI sau din ţări cu pericol de migraţiune sunt supuşi unor proceduri suplimentare de control, la intrarea în Republica Moldova. Datoria instituţiilor este ca aceste verificări să fie făcute în strictă conformitate cu legea şi cu o abordare corectă”, se spune într-un comunicat al Preşedinţiei, citat de Adevărul.

Navalnîi ar fi fost fost mutat într-o închisoare infamă descrisă drept „un loc monstruos”

Alexei Nalvanîi, un critic vehement al lui Vladimir Putin, ar fi fost transferat într-o închisoare notorie. IK-6 are o reputație pentru abuzuri, printre care decese suspecte, violuri, droguri și bătăi. „Nu există nicio lege acolo”, a scris purtătoarea de cuvânt al lui Nalvany, Kira Yarmysh, pe Twitter.

Deși aliații și reprezentanții săi nu pot confirma unde se află exact, agenția rusă de presă TASS a raportat că Alexei Nalvanîi, un critic vehement al lui Vladimir Putin, a fost mutat dintr-o colonie de înaltă securitate, infamă pentru abuz.

„Abuzul și tortura sunt folosite împotriva deținuților din multe închisori rusești, dar IK-6 din Melekhovo este un loc monstruos chiar și după standarde atât de nebunești”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Nalvanîi, Kira Yarmysh, într-un tweet din mai, abordând zvonurile că Nalvanîi ar putea ajunge acolo pentru a-și ispăși pedeapsa suplimentară cu închisoarea pentru acuzații considerate pe scară largă ca motivate politic.

Închisoarea din Melekhovo, la est de Moscova, are o reputație notorie pentru morți suspecte, precum și violuri brutale și abuzuri asupra deținuților, notează Insider.

Într-un videoclip înregistrat, un fost prizonier de la IK-6 a descris că a fost reținut de șase mascați care, în încercarea de a-l determina să renunțe la avocat, l-au bătut și l-au violat cu bastonul. Un alt prizonier, căruia i s-a refuzat mâncarea și a fost bătut în mod regulat, a încercat să se sinucidă pentru a scăpa de tratamentul oribil din interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel