Iulia Navalnaia, mesaj după jurământul lui Putin: "Ţara noastră este condusă de un mincinos, un hoţ, un asasin"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Opozanta Iulia Navalnaia l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin "mincinos, hoţ, asasin", după ce acesta a depus jurământul pentru începerea celui de-al cincilea mandat.

"Ţara noastră este condusă de un mincinos, un hoţ, un asasin, dar se va termina inevitabil", a spus Iulia Navalnaia pe reţelele sociale într-un mesaj video de circa șase minute.

"Cu el la timonă, ţara noastră nu va avea nici pace, nici dezvoltare, nici libertate", a completat văduva lui Alexei Navalnîi, făcând referire la războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

"Acest război este sângeros şi nebunesc şi nimeni nu îl vrea, cu excepţia lui Putin", a afirmat Iulia Navalnaia.

"Promisiunile sale nu sunt numai lipsite de sens, sunt înşelătoare. Durează de 25 de ani. Va fi la fel şi de această dată", a spus ea.

"Trebuie să veghem ca nimeni în lume să nu-l creadă pe Putin, nici în Rusia, nici în străinătate"

"În fiecare dintre mandatele sale situaţia nu face decât să se înrăutăţească şi este înspăimântător să ne imaginăm ce se va întâmpla atât timp cât Putin va fi la putere", a mai declarat aceasta, făcând referire la "sutele de deţinuţi politici din Rusia care îndură condiţii inumane".

"Trebuie să veghem ca nimeni în lume să nu-l creadă pe Putin, nici în Rusia, nici în străinătate", susține Navalnaia.

Pe data de 16 februarie 2024, soțul ei, Alexei Navalnîi, cunoscut ca principalul opozant al lui Vladimir Putin, a încetat din viață într-o închisoare situată în regiunea Arctica, în circumstanțe neclare.

Iulia Navalnaia, alături de susținătorii săi și liderii internaționali, au adus acuzații președintelui rus că ar fi responsabil pentru moartea opozantului, care executa o sentință lungă pentru 'extremism' în închisoare. Kremlinul respinge vehement aceste acuzații, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel