Iulia Motoc, de la CCR, acuză o membră PNL de "amenințare violentă"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Iulia Motoc
Iulia Motoc

Potrivit Lumea Justiției, judecătorul  Iulia Motoc, de la  CCR, susține că a primit mail-uri de amenințare, care îi vizează pe judecătorii Curții Constituționale. Ea acuză o membră a PNL și susține că amenințările vin ca urmare a alegerilor parlamentare, câștigate de Uniunea Social Liberală. Judecătoarea subliniază că ar fi amenințată din cauza deciziilor luate de CCR lcu privire la  referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, din 29 iulie. 

Judecătoarea a declarat, potrivit Lumea justiției, că rezultatul alegerilor nu ar trebui să aibă consecințe asupra judecătorilor CCR. Ea afirmă că nu este genul de mesaj pe care liderii politici, care au câștigat alegerile, l-au adresat alegătorilor lor.

Judecătoarea a anunțat că va depune o plângere la parchet: "Prin acest email mi se comunică că ne-a sosit clipa și că o să dea cu noi de pământ și o să se aleagă praful de noi. Sunt emailuri de amenințare clare și violente. Nu știu în ce vor consta. O să depun plângere la procuratură. Pot să spun că, din profilul acestei doamne, rezultă că este o membră a PNL.". Judecătoarea nu a spus, în schimb, ce a făcut-o să creadă că este o femeie și, mai ales, o membră a PNL.

Judecătoarea, la fel ca și Cristi Vasilică Danileț (CSM), a anunțat luni, la doar o zi după alegeri, pe Facebook, că a început să primească amenințări: "Am început din nou să primesc amenințări prin e-mail. Nu știu cine le-a comunicat că judecătorii Curții Constituționale vor fi exterminați".

Judecătoarea CCR, Iulia Motoc, a precizat că a depus o plângere la Parchet și după ce, în perioada suspendării președintelui Traian Băsescu și a votului CCR referitor la validarea referendumului, ar fi primit amenințări cu moartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel