Data publicării:

”Îți place ori ba, trebuie să rabzi, drăguțo” - replica lui Putin pentru Zelenski care ȘOCHEAZĂ. ”Glumă” despre viol pe care Kremlinul se chinuie să o acopere

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Este stupoare după ce a putut spune președintele rus Vladimir Putin, în timp ce-l critica pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Kremlinul încearcă să explice afirmația făcută de Vladimir Putin. Președintele a făcut o remarcă pe care numeroşi internauţi şi observatori au interpretat-o drept o ”glumă despre viol”, scrie Digi24.

În timpul conferinței de presă pe care a susținut-o alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, Vladimir Putin l-a atacat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe motiv că acesta din urmă a fost critic faţă de unele elemente ale planului de pace în estul Ucrainei, negociat în 2015 între Kiev şi Moscova, cunoscut sub numele de Acordurile de la Minsk.

”Actualul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că nu îi place niciun punct din Acordurile de la Minsk”, a spus Vlarimir Putin, citând o populară expresie rusească: ”Îţi place, nu-ţi place, trebuie să rabzi, drăguţo!”. 

Dezbateri aprinse după afirmația lui Putin

Afirmația președintelui rus a generat o dezbatere importantp pe segmentul rusesc de internet, unii dintre criticii la adresa lui Vladimir Putin denunţând o remarcă prin care era legitimat un viol, pe când alţii au văzut în aceasta mai degrabă un fel de a certa un copil sau o referire la un banc fără perdea din epoca sovietică, arată sursa citată. 

Cum îl apără Kremlinul

”Preşedintele rus vrea să spună că, atunci când un stat a acceptat să-şi asume nişte obligaţii, trebuie să le şi respecte”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Conform site-ului Dslov.ru, remarca făcută de Vladimir Putin ar fi de fapt o expresie provenită din parafrazarea unor versuri din basmul ”Domniţa adormită şi cei şapte voinici”, al lui A. Puşkin, cărora li s-a dat o conotaţie obscenă.

Politico: Macron a intrat în bârlogul ursului și a fost sfârtecat

Publicația Politico notează faptul că Emmanuel Macron a fost sfârtecat în bârlogul ursului grizzly, făcând referire la întâlnirea de ieri dintre președintele Franței și președintele Rusiei.

După mai bine de cinci ore de discuții cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova (citește AICI), nu exista nicio îndoială că Emmanuel Macron a intrat în bârlogul ursului grizzly și a fost sfârtecat.

Cu peste 100.000 de soldați ruși și cu arme puternice masate la granița cu Ucraina, președintele francez și consilierii săi au insistat că, printre liderii occidentali, Macron e singurul capabil să-l convingă pe Putin să urmeze o cale de detensionare a situației.

În schimb, Putin a ales calea sfidării, declarând că Crimeea este a Rusiei și că dacă Ucraina ar intra în NATO, țările europene ar fi ”automat” în război cu Rusia. Arătând cu degetul spre un reporter francez, Putin a spus că ”Rusia este o superputere militară și o superputere nucleară” și a avertizat: ”Nu vor exista câștigători, iar voi veți fi atrași în acest conflict împotriva propriei voastre voințe”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel