Îți plac pastele? Iată cum să le gătești și să le consumi fără teama că te vei îngrășa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îți plac pastele. Iată cum să le gătești și să le consumi fără teama că te vei îngrășa. Sursa - Pexels
Îți plac pastele. Iată cum să le gătești și să le consumi fără teama că te vei îngrășa. Sursa - Pexels
Pastele pot fi consumate la cină chiar și atunci când ești la dietă. Iată trucurile cum să le prepari și să le consumi fără teama de a te îngrășa.

Pastele în sine sunt un carbohidrat complex și oferă energie pentru a face față angajamentelor zilnice. În plus, consumate seara, în porții mici și cu condimentele potrivite, pastele nu fac rău siluetei.

Nutriționiștii spun că carbohidrații nu îngrașă neapărat. Fie că sunt consumați la prânz sau la cină, motivul îngrășării constă în consumul excesiv de calorii și nu de carbohidrați. 

Tartă cu prune: o rețetă aromată, pe care o vei adora! Se face rapid și ușor

Pastele pot fi consumate și la cină, dacă sunt respectate unele reguli.

În primul rând, pastele trebuie consumate cu cel puțin 3 ore înainte de culcare, deoarece stimulează serotonina, hormonul bunăstării. Limitați, de asemenea, gustările din timpul nopții, dacă vreți să slăbiți.

Evident, consumul de paste la cină nu înseamnă că regulile nu trebuie respectate. Mai întâi, trebuie să ții cont de cantitate: este indicat să alegi porția potrivită. De asemenea, pastele trebuie consumate ca o singură masă, evitând, de exemplu, aperitivele.

Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini

Este excelent să optezi pentru paste reci vara sau pentru o farfurie de spaghete proaspete iarna.

Pentru a crește digestia, este indicat să gătiți pastele al dente. În sfârșit, trebuie să acordați atenție condimentelor: alegeți sosurile vegetariene, evitând să adăugați și parmezan sau smântână.

Cel mai ieftin fel de mâncare: ai nevoie de două ingrediente și prânzul delicios este gata

 

Uneori lucrurile simple sunt cele mai bune. La fel este și în cazul rețetei de azi: este ieftină și ai nevoie de două ingrediente.

Uneori nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie, fie din lipsa timpului, fie din plictiseală. În plus, pentru unele feluri de mâncare ai nevoie de multe ingrediente și trebuie să depui mai mult efort.

Mai mult decât atât, uneori vrei să economisești, dar fără a fi nevoie să renunți la gustul delicios al bucatelor.

Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește

Astăzi vă oferim o rețetă care reușește să îmbine viteza, economia și savoarea. Cel mai ieftin fel care există. Odată gustat, suntem siguri, că acest el de mâncare nu va lipsi niciodată din meniul vostru.

Lista ingredientelor de care aveți nevoie:

pastele preferate - 400 grame,

ricotta - 300 grame,

o ceapă,

sare și piper.

Modul de preparare

Pastele trebuie fierte. Nu uitați să nu aruncați apa în care ați fiert pastele, deoarece ți-ar putea fi de folos.

Într-o tigaie căliți puțină ceapă și adăugați ricotta. Lăsăm să se topească și oprim focul. Punem pastele în tigaie, amestecând cu o lingură de lemn. Dacă vă place, puteți adăuga puțin piper. Dacă ricotta pare prea groasă, turnați puțin din apa în care au fiert pastele.

Un desert senzațional de bun, care îi va cuceri pe toți: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort

Și iată, mâncarea este gata pentru a fi servită. După cum puteți vedea, procedura este într-adevăr foarte simplă și vă dura mai mult doar să pregătiți pastele!

Această rețetă este o soluție perfectă pentru a nu renunța la un fel uimitor de mâncare și, în același timp, pentru a economisi produse!

Sfat suplimentar: puteți adăuga și puțină nucșoară, care da o notă și irezistibilă preparatului. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel