Italienii vin să ne sprijine în Poliția Aeriană
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Italienii vor trimite în România avioane Eurofighter Typhoon pentru a ne ajuta la misiunile de Poliție Aeriana de pe flancul estic al NATO, anunță aviatiamagazin .

Misiunea italiană trebuie să înceapă în câteva zile, la începutul lunii mai, urmând a dura patru luni, până la finalul lui august. Aeronautica Militare va trimite pe aeroportul Mihail Kogălniceanu un detașament format din 130 de militari conduși de colonelul Andrea Fazi, potrivit unui comunicat al NATO Allied Air Command.

După ce Rusia a invadat și anexat peninsula Crimeea și a pornit un război în estul Ucrainei, NATO a decis să își suplimenteze forțele de pe flancul estic, iar statele vulnerabile, România și Bulgaria, să fie ajutate în anumite cazuri.

Avioanele italiene vor fi, așadar, dislocate pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu și vor executa misiunile de Poliție Aeriană în comun cu MiG-urile 21 LanceR ale Escadrilei 861 de la Baza 86 Aeriana Borcea. Aparatele F-16 deținute de România vor efectua și ele misiunile de Poliție Aeriană sub comanda Statului Major al Aviației. Aceste aparate încă nu au aprobarea NATO.

In 2017, italienii au avut o dislocare de patru luni in Bulgaria pentru acest tip de misiuni.

Vezi și: Video - Avion civil interceptat de două Eurofighter Typhoon aflate în misiune de Poliție Aeriană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel