Data actualizării:
Data publicării:

Italienii se plâng de vacanțele pe care le fac în străinătate. Capcanele pe care le riscă când merg în concediu

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Italienii care vor să-şi petreacă vacanţele în străinătate se plâng că trebuie să plătească mai mult pentru biletele de avion şi cazare.

Italienii care vor să-şi petreacă vacanţele în străinătate se plâng că trebuie să plătească mai mult decât anul trecut pentru biletele de avion şi pentru cazare. Potrivit asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor, un zbor către o destinaţie de la malul mării din Europa costă la fel de mult ca un bilet către New York. În plus, s-au înmulţit ofertele frauduloase de călătorie, cu pachete de vacanţă la preţuri foarte reduse, transmite corespondentul RRA Elena Postelnicu.

Italienii trebuie să-şi calculeze cu foarte mare atenţie banii pentru vacanţa din această vară, deoarece cei care vor călători se vor confrunta cu preţuri mult mai ridicate decât anul trecut. Avioanele şi hotelurile, restaurantele şi îngheţata vor costa mai mult, potrivit principalelor asociaţii de consumatori. De exemplu, un bilet de avion spre o destinaţie europeană de la mare va costa cât un bilet spre Los Angeles sau New York, atingând 1.000 euro pentru Egipt şi 1.700 pentru Zanzibar, preţurile fiind cu siguranţă mai mari decât în vara anului 2022.

Mai există, însă, o altă capcană, cea a escrocheriilor şi a înşelăciunilor. Asociaţia italiană "Consumerism Non-Profit" raportează o creştere a ofertelor frauduloase de călătorie, cazare şi zboruri şi pachete de vacanţă la preţuri foarte reduse, care în realitate se dovedesc a fi nişte trucuri pentru a extrage bani de la potenţialii turişti, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel