Italienii critică modul românesc de evaluare a caselor distruse de ape
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Reprezentanta unui ONG din Italia i-a transmis lui Traian Băsescu că evaluarea caselor distruse de inundaţii este superficială şi în realitatea numărul lor este mai mare.

Traian Băsescu a fost, sâmbătă, în satul Buruieneşti. Acolo s-a întâlnit cu Gheorghe Cojocaru, primarul PSD al comunei Doljeşti, din care face parte satul Buruieneşti. Acesta i-a prezentat-o preşedintelui pe reprezentanta unei organizaţii nonguvernamentale, "Caritas", care i-a atras atenţia că evaluarea caselor distruse este făcută superficial şi că trebuie luate în vedere şi casele inundate care la iarnă vor îngheţa şi în primăvară vor crăpa.

Băsescu i-a răspuns în pur stil românesc, zicândui că autorităţile fac ce pot.

Şeful statului s-a aflat, sâmbătă,  în localitatea nemţeană Buruieşenşti, unde a stat aproximativ o oră, timp în care a vizitat şapte gospodării  grav afectate de inundaţii. Primarul localității i s-a plâns şefului statului, că organizaţiile străine îi ajută pe sinistraţi mai mult decât românii. Replica președintelui a venit imediat: „Dacă vă ajută străinii mai mult, atunci poate ar fi bine să vă adresaţi lor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel