Italieni pierduți pe munte în România
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Doi turişti, cetăţeni italieni, care s-au rătăcit joi seara pe muntele Tâmpa, în zona teleferic, au fost salvaţi de jandarmi, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea. 

Potrivit acestuia, un apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost făcut în jurul orei 18,51, iar la 19.10 o echipă formată din trei jandarmi montani, un ofiţer şi doi subofiţeri, a plecat în căutarea rătăciţilor. Cele două persoane, care nu vorbesc limba română şi nu cunoşteau traseul, au fost găsite şi, împreună cu jandarmii, au urcat pe vârful Tâmpa, de unde au fost coborâte în jurul orei 20.30 cu o maşină Salvamont în cartierul Răcădău din Braşov. 

Turiştii erau panicaţi şi îngheţaţi de frig, fiind îmbrăcaţi lejer datorită temperaturilor mai ridicate înregistrate joi, la Braşov. Ei au fost surprinşi de întuneric şi au rătăcit traseul, a mai spus purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov. 

Muntele Tâmpa se află în mijlocul municipiului Braşov, iar turiştii care ajung în zonă obişnuiesc să urce pe traseele marcate ale muntelui pentru a admira panorama oraşului şi a face fotografii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel