Italianul care a scris o teză de licență despre mașina Dacia
Faceți cunoștință cu Federico Faverio, italianul care s-a îndrăgostit de România. Chiar dacă la început nu fost prea încântat că se află pe meleagurile românești, iată că ulterior s-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră.
Tânărul în vârstă de 29 de ani, absolvent al Universității Svizzerra din Elveția, a realizat o temă de licență cu numele ”Automobile Dacia: la Romania da regime a on line”. Pasiunea lui pentru mașini l-a făcut să strângă informații interesante cât să cuprindă în 333 de pagini. Acest proiect l-a ajutat să-și găsească cu ușurință un loc de muncă în Londra și uneori mai vine și în România pentru a face voluntariat.
Cum a ajuns Federico Faverio pe meleagurile noastre
Iată cum a ajuns Federico să viziteze România: «Un grup de prieteni din Asociația Colegiului Gallio din Comocare au păstrat contactul cu părintele Lorenzo "Lollo" Marangon, profesorul nostru de liceu, mi-au povestit despre Târgoviște. Părintele Lollo era din 2008 la Fundația Casa Miani a Congregației "Părinților Somaschi" din Târgoviște care adăpostea copiii și tinerii cu situații dificile familiale din Dâmbovița. Prima mea vizită a fost în aprilie 2010”, notează GazetaRomaneasca.ro.Federico a contribuit apoi la conceperea proiectului "Primăvara Româneasca", proiect de sprijin pentru casa Miani, centru de primire pentru minorii aflați în dificultate de la Târgoviște.â
De ce a ales să facă un proiect despre România
Italianul a stat o perioadă în Târgoviște timp în care a încercat să înțeleagă realitatea românească. Tânărul a povestit de ce a ales să își facă teza de licență având ca subiect această mașină.”La sfârșitul studiilor pentru teza de licență, am vrut să împac plăcutul cu utilul: mașinile și România. Deci, care temă dacă nu automobilul românesc prin excelență? M-a convins apoi o frază citită în revista Quattroruote, care definea astfel mașina Dacia:"un caso unico nello scenario automobilistico mondiale". Acest studiu mi-a dat ocazia să aprofundez istoria țării și pentru acest motiva am ales titlul tezei "AutomobilulDacia: România de la regimul comunist la on-line", dar și pentru a cunoaște raportul secular dintre România și Italia care se bazează pe mai multe aspecte cum ar fi culturale, sociale sau economice”, a povestit tânărul.
A întâmpinat și unele dificultăți în redactarea lucrării din cauza lipsei bibliografiei în acest domeniu. Există doar o singură carte publicată în 2009, ”Renault șiDacia, de 10 ani împreuna”, dar chiar și așa italianul a reușit să realizeze o lucrare de nota 10. Stimlat fiind de faptul că nu există cărți în acest domeniu, a luat interviuri celor mai importanți oameni în domeniu, iar rezultatul a fost apreciat de către profespori și nu numai.
”Am făcut 11 ore de înregistrări, în total 150 de pagini de transcrieri și traduceri, dar cel mai important, "m-am scufundat" în cultura și societatea de unde provine Dacia, mi-am petrecut un concediu mai lung la Târgoviște, la fundație, la București sau Mioveni. Rezultatul a fost o teză de cercetare de 333 de pagini, datorită căreia imediat am avut o oportunitate de lucru înAnglia. Rămân în continuare activ și în strict contact cu voluntarii de la Târgoviște”, a conchis tânărul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News