Italia. Un român se zbate între viață și moarte, după ce a fost prins la furat şi a sărit de la 10 metri înălţime
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un român a ajuns la spital cu răni grave, după ce a fost prins la furat și a sărit de la o înălțime de 10 metri. Tânărul făcea parte dintr-o bandă de hoți specializați pe furturi din apartamente. 

Un român în vârstă de 27 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost prins la furat din apartamente şi a încercat să scape sărind de la 10 metri înălţime.

Au furat bijuterii și bunuri de zeci de mii de euro

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară, pe strada viale Medaglie d'Oro din Roma. Atât bărbatul, cât şi alţi doi suspecţi sunt bănuiţi că au spart numeroase apartamente şi au furat bijuterii şi bunuri în valoare de zeci de mii de euro.

Locuitorii dintr-un bloc au auzit sunete suspecte provenind din unul din apartamente. Oamenii au solicitat intervenţia forţelor de ordine, iar poliţiştii au ajuns la faţa locului şi au pornit în urmărirea a trei hoți.

Pe unul dintre ei, un tânăr de 23 de ani, au reuşit să-l prindă după ce au tras focuri de armă în aer.

Românul de 27 de ani a ignorat avertismentul și a încercat să fugă de poliţişti, însă, la un moment dat, pentru a-şi pierde urma, a sărit de la o înălţime de peste 10 metri.

Potrivit publicației Corriere Della Sera, în urma impactului cu asfaltul, românul s-a ales cu răni grave. Chiar şi aşa, românul a încercat să se mişte din nou, dar nu a mai reuşit să avanseze foarte mult, fiind capturat.

Victima a fost transportată de urgenţă la spitalul Gemelli, iar medicii au prognostic rezervat în privința lui.

Poliţiştii au descoperit asupra celor doi suspecţi mai multe bunuri şi bijuterii furate, iar ulterior au efectuat şi percheziţii la domiciliile celor doi şi au mai ridicat alte produse de lux care ar fi provenit din mai multe furturi comise.

Oamenii legii sunt în căutarea celui de-al treilea suspect implicat în acest caz.

Italienii se jefuiesc între ei şi dau vina pe români 

Un alt caz ciudat a avut loc la Cittadella.

O femeie de aproximativ 45-50 de ani bate la ușile italienilor și minte că este angajata municipalității, care are un sistem antifurt ce trebuie montat în prevenirea furturilor făcute de hoții români, relatează matinopadova.

Totul s-a întâmplat joi dimineață la Cittadella. Un Golf Seria 8 gri deschis s-a oprit în fața unei case din Borgo Treviso. La volan era un bărbat de aproximativ șaizeci de ani, cu o pălărie închisă la culoare. 

O femeie cu vârsta cuprinsă între 45 și 50 de ani a coborât din mașină. Acesta era îmbrăcată elegant și vorbea fluent limba italiană. Ea a apăsat pe soneria de la ușa locuinței bătrânei de 84 de ani. Individa a explicat că este medic al regiunii Veneto delegat să informeze toată populația vârstnică din Cittadella despre prezența hoților de naționalitate română. În acest sens, falsa oficială a explicat că ar putea proteja posibilele victime printr-un dispozitiv de siguranță echipat cu un senzor capabil să dea alarma în cazul unui furt.

Escroaca i-a câștigat încrederea pas cu pas. Simțindu-se liniștită, bătrâna a poftit-o în casă. Din păcate, bătrâna avea cu ea suma de 6.000 de euro în numerar, pe care i-a retras recent pentru că trebuia să plătească meseriașii care i-au făcut niște lucrări acasă. Victima ascunsese suma într-o oală, unde păstra bijuteriile familiei, suveniruri de aur ale soțului și mamei ei, care au murit.

Escroaca i-a explicat că trebuie să așeze dispozitivul în interiorul vasului, în contact cu banii și cu alte obiecte de valoare, pentru a activa sistemul de alarmă; femeia de optzeci de ani ar fi trebuit doar să tastezi tasta 5 de pe telefonul mobil pentru a activa senzorul.

Apoi, cu o banală scuză, a făcut-o pe victima să se îndepărteze de cameră, a luat bani și bijuteriile și a plecat din casă, fugind cu mașina complicelui.

Plângerea către carabinieri a fost facută imediat, scrie Ştiri Diaspora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel