Italia susţine aderarea României la Schengen. Marcel Ciolacu: Gardurile între statele europene nu reprezintă o soluţie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, anunţă că Italia susţine aderarea României la Schengen, dar trimite şi înţepături la adresa liderilor politici din Austria. 

"#România dorește actualizarea #Parteneriatului Strategic pe care îl are cu #Italia încă din 1997! Împreună putem îmbunătăți acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă.

În acest context, i-am mulțumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocați ai cauzei României în vederea aderării la Spațiul #Schengen! De altfel, oficialul italian mi-a confirmat că va susține în continuare, cu tărie, demersul nostru! 

Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din #Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acționeze pe considerente interne și pur electorale.

De aceea, am menționat că garduri noi între statele europene nu reprezintă o soluție! Nu este nici eficient și nici etic să fim separați, așa cum vor unii lideri austrieci", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Amintim că Austria a blocat prin veto aderarea României la Schengen în  cadrul consiliului JAI din 8 decembrie 2022. De atunci, cancelarul Karl Nehammer a cerut de mai multe ori construirea unor garduri la graniţele externe ale UE, pentru a reduce numărului de imigranţi care intră în Europa prin Balcani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel