Italia și România, pe calea prieteniei: orașele Chieri și Fălticeni, pas decisiv spre înfrățire
Autor: Bogdan Bolojan | Publicat pe: 12 noi 2022, 16:20
WhatsApp
România și Italia sunt tot mai apropiate. Peste 1.5 milioane de români se află în acest moment în peninsulă, iar păstrarea tradițiilor și legăturilor cu țara mamă este foarte importantă. Orașul Chieri din Italia se înfrățește cu municipiul Fălticeni, într-un eveniment care va fi marcat printr-o serie de evenimente care vor avea loc în Italia. 

Sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 19.00, ora României, în Sala de Consiliu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Florin Cârciu și Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghiaș, primarul orașului Chieri, Alessandro Sicchiero, vor întâmpina delegația din Fălticeni.

Cei doi oficiali vor semna o scrisoare de intenție pentru a începe "drumul prieteniei" care va duce în curând la parafarea oficială a înfrățirii dintre cele două orașe.

La întâlnire vor mai participa consilierul municipal Daniela Sabena, responsabil cu înfrățirea, Rosanna Perilongo, președinta Comitetului de Înfrățire, președintele Asociației culturale și sociale italo-române Ovidio Maria Boroianu și delegații din partea Adria (Rovigo) și de Tolve (Basilicata), orașe cu care Chieri a semnat deja pacte de prietenie.

Evenimentele prilejuite de înfrățirea celor două orașe se vor desfășura pe parcursul a două zile. Sâmbătă, începând cu ora 18:00, primirea delegației, alocuțiunile și toate acțiunile prilejuite de înfrățire vor fi transmise live pe DCNews, în cadrul acestei știri, pe DCNews TV și StiriDiaspora.

Video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?