Italia încearcă să atragă turiștii cu un videoclip de promovare filmat în... Slovenia - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Italia încearcă să atragă turiștii cu un videoclip de promovare filmat în... Slovenia - Video în articol / Foto: Pixabay, de Kookay
Italia încearcă să atragă turiștii cu un videoclip de promovare filmat în... Slovenia - Video în articol / Foto: Pixabay, de Kookay
Italia îşi promovează zonele turistice cu un videoclip filmat în... Slovenia

Gafă de proporții a Ministerul Turismului din Italia. A fost lansată o campanie promoţională de atragere a turiştilor străini, bugetată cu 9 milioane de euro, folosind un videoclip în care apare un grup de prieteni care ţin un toast într-un loc minunat, care s-a dovedit a fi în... Slovenia, au denunţat unele mass-media italiene, citate de EFE.

Jurnalista Selvaggia Lucarelli, de la Il Fatto Quotidiano, a descoperit că videoclipul care trebuia să arate frumuseţile italiene este filmat de fapt într-o cramă slovenă, iar toastul se face cu vin sloven local. Mai mult, potrivit jurnalistei, imaginile au fost achiziţionate de la o agenţie care oferă videoclipuri fără drepturi de autor, relatează Agerpres.

Ziarul Corriere della Sera preia declaraţii ale lui Massimiliano Milic, de la compania de producţie Terroir films, care a denunţat pe Facebook că imaginile se găsesc pe platforma străină Artgrid şi că abonamentul la acest serviciu costă 600 de euro.

Critici la adresa campaniei, intitulată "Open to meraviglia" 



Alte mass-media au criticat, de asemenea, restul campaniei, intitulată "Open to meraviglia" (Deschis la minune - n.r.) pentru că s-a folosit de Venus a lui Botticelli, pe care a transformat-o în "influencer" pentru a promova ţara printr-o serie de montaje de proastă calitate şi care abundă în clişee.

Ministrul turismului, Daniela Santanche, a încercat să justifice într-un interviu radiofonic alegerea faimoasei Venus a lui Botticelli, care este "un simbol cunoscut în întreaga lume şi simbol al spiritului nostru italian". Santanche a mai explicat că cei 9 milioane de euro sunt destinaţi promovării Italiei în aeroporturi şi gări din întreaga lume.

Santanche a avut ceva de spus şi în legătură cu criticile legate de clişeele folosite în videoclipul de promovare: "Nu înţeleg criticile, pizza este renumită în toată lumea, face parte din dieta mediteraneană şi din bucătăria noastră, care este apreciată, imitată şi copiată în toată lumea. Pare că suntem criticaţi de oameni uşor snobi care consumă caviar şi somon, dar majoritatea italienilor şi mulţi turişti care vin din întreaga lume apreciază mâncarea italiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel