ISU Dâmbovița și ISU București - Ilfov au trimis zeci de pomperi și mijloace tehnice, în județul Galați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Peste 50 de pompieri de la ISU Dâmbovița și 100 de la ISU București - Ilfov au fost trimiși în județul Galați, afectat de inundațiile din 13 spre 14 septembrie.

ISU Dâmbovița anunță că în cursul nopții de luni spre marți a trimis la Galați 52 de pompieri și mijloace tehnice pentru a sprijini populația afectată de inundații.

”În contextul desfășurării acțiunilor de sprijin pentru județul Galați, afectat de fenomenele meteo (...), Inspectoratul pentru Situații de Urgență Basarab I al județului Dâmbovița trimite în misiune un nou contingent de forțe și mijloace, pentru a asigura schimbul echipajelor deja mobilizate în zonă. Astfel, un număr de 52 de pompieri vor sprijini acțiunile de intervenție și gestionare a situațiilor de urgență”, precizează ISU Dâmbovița.

Conform sursei citate, pompierii trimiși vor înlocui colegii deja aflați la fața locului, continuând misiunile de evacuare a apei, minimalizarea pagubelor și pentru asigurarea sprijinului necesar comunităților afectate de inundații.

Citește și: S-au suplimentat forțele și mijloacele tehnice județele Iași și Vaslui, afectate de inundații

Sâmbătă, ISU Dâmbovița a trimis la Galați 18 pompieri, patru autocamioane de intervenție și patru motopompe pentru a sprijini intervențiile în zonele afectate de inundații. 

De asemenea, o sută de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov vor acționa în zonele afectate de inundații din județul Galați.

”În această dimineață, ISUBIF a trimis către județul Galați o nouă echipă formată din 100 de pompieri, care vor acționa alături de celelalte forțe, în sprijinul comunităților grav afectate de inundații”, informează marți ISUBIF.

Deplasarea efectivelor este realizată cu două autocare, un microbuz și două autoturisme, la care se adaugă resursele logistice necesare pe durata operațiunilor: două camioane și o volă.

ISUBIF va continua să execute misiunile ordonate, pentru evacuarea apei acumulate în gospodării și locuințe, respectiv pentru susținerea eforturilor locuitorilor de recuperare a bunurilor materiale, arată sursa citată.

Ciolacu: Se instituie stare de alertă în județele Galați și Vaslui, pentru efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații

Starea de alertă va fi instituită în zonele afectate de inundații din județele Galați și Vaslui pentru efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală, a declarat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală. De aceea, la propunerea prefecților de Galați și Vaslui, sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Afacerilor Interne să instituie starea de alertă la nivelul celor două județe. Astfel, autoritățile locale se pot mișca rapid pentru a contracta lucrări și servicii în termen extrem de scurt", a precizat Ciolacu în ședința extraordinară de guvern. Vezi articolul complet AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel