Istoria bijuteriilor cu zirconiu și unde poți găsi o mare varietate de astfel de accesorii (P)
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Când ne gândim la o bijuterie cu piatră prețioasă, adesea bijuteria cu diamant este cea care ne vine în minte. De asemenea, ne gândim la bijuterii cu rubine, safire sau smaralde. Însă, aceste pietre sunt foarte prețioase și, în special diamantele, sunt extrem de scumpe și, dacă bugetul tău nu este unul foarte mare, să știi că există o alternativă foarte bună pentru a cumpăra bijuterii cu pietre. Este vorba despre bijuteriile din argint sau din aur cu zirconiu.

Poate dorești să îi oferi iubitei o bijuterie frumoasă cu ocazia aniversării sau dorești să îi oferi inelul de logodnă. Desigur, asta presupune să faci un mic efort financiar, însă nu orice bijuterie poate fi cumpărată dacă bugetul tău este unul modest chiar și după luni de economii. A alege bijuterii cu zirconiu poate fi alternativa cea mai bună și te asigurăm că iubita ta nu se va simți mai puțin prețuită cu o asemenea podoabă. Acest material, zirconiul, are frumusețe, strălucire și aspect asemănător cu cel al unui diamant și este disponibil în orice culoare și dimensiune pe care ne-o putem imagina. 

În acest articol, îți vom spune tot ceea ce trebuie să știi despre zirconiu, și anume, de ce această piatră poate fi perfectă pentru a fi oferită cadou, ce rezistentă are și cum să o întreținem pentru a o păstra cu o strălucire de neegalat. 

Totuși, tu știi când a apărut primul zirconiu? 

Față de diamant sau alte pietre prețioase sau semiprețioase, zirconiu nu îl găsim în minele de diamante. Oxidul de zirconiu este un material anorganic, cunoscut și sub numele de zirconiu cubic sau zirconiu, și este realizat sintetic, în laborator. Un grup de oameni de știință francezi au fost cei care, între anii 1964 și 1969, au dezvoltat procesul de fabricație. În 1973, rușii însă au perfecționat realizarea acestei pietre cu scopul de a imită diamantul, că pe o piatră cu o strălucire și frumusețe similare, dar un preț mult mai mic.

Zirconiul este o piatră sintetică, cu o strălucire aparte care, odată tăiată, este aproape imposibil de diferențiat de un diamant, cu ochiul liber. Doar un expert va putea face diferența între cele două. Mai mult decât atât, această piatră este folosită în decorarea unui număr impresionant de bijuterii. Poți alege, astfel, pentru iubita ta un inel argint 925 deosebit cu zirconiu, o brățară, o pereche de cercei, pandantiv și orice altceva îți trece prin cap. 

Care sunt principalele caracteristici ale zirconiului?

Una din caracteristici este duritatea excepțională, care îi permite acestei pietre să fie deosebit de  rezistentă la lovituri și  la zgârieturi! Desigur, zirconiul este mai puțin dur decât diamantul, este totuși extrem de rezistent, obținând 8,5 din 10 pe scară Mohs, acest rank 10 fiind doar al diamantului.

Astfel zirconiul captează lumina, aproape la fel de bine ca și diamantul.

Cum spuneam, faptul că este realizat în laborator, îi permite să fie produs în fiecare nuanță pe care  ne-o putem imagina. Fiind foarte bun la preț, zirconiul este cea mai bună opțiune pentru bijuteriile oferite persoanelor care doresc să achiziționeze ceva deosebit, dar nu au 5-6 zerouri în bancă pentru a cumpăra diamante veritabile.

Această piatră are, așadar, o adaptabilitate perfectă la orice tip de inel, fie el de logodnă sau un inel cu pietre, și la toate tipurile de metale precum aurul (ideal pentru o piatră viu colorată), argintul și platina. Cu ajutorul zirconiului poți oferi iubitei tale, indiferent de ocazie, o bijuterie deosebită, pe care să o poarte cu mândrie oriunde va merge.

Durata de viață a zirconiului  

Zirconiul este foarte rezistent în timp. Însă, ca orice obiect, mai mulți factori îi pot prelungi durata de viață, precum întreținerea pe care i-o acordăm. Este bine ca atunci când spălăm vase sau umblăm cu mâinile în tot felul de substanțe, să îndepărtăm inelele și brățările. Nu numai că unele chimicale pot fi dăunătoare pentru piatră, dar și pentru metalul în care este încrustată aceasta. 

La fel ca o piatră naturală, necesită din când în când puțină atenție. De fapt, dacă nu îl întreținem, zirconiul se poate înnegri și se poate deteriora. Pentru a-l păstra și pentru a continua să strălucească de-a lungul timpului, nimic nu poate fi mai simplu: 

Îl poți curăța cu apă, puțin săpun și o cârpă moale.

Nu vom folosi produse de curățare agresive care l-ar putea deteriora.

Nu este nicio problemă să faci un duș cu inelul sau cu brățara de zirconiu, însă nu recomandăm acest lucru, mai ales dacă apa pe care o ai în locuință este apă dura. Pe de altă parte, după înotul în mare sau într-o piscină cu clor, este necesar să cureți bijuteria cu piatră de zirconiu. 

După cum vezi, zirconiul este o piatră excepțională, chiar dacă sintetică, o alternativă foarte bună de luat în considerare atunci când dorești să îi oferi iubitei tale o bijuterie deosebită, însă bugetul nu este foarte mare. Mai mult, să știi că pe piață există modele fantastice de bijuterii care au zirconii încorporate.

Acestea sunt disponibile inclusiv în magazinele online și pot fi livrate la domiciliu. Astfel că, nu îți va fi imposibil să găsești o piesă deosebită pentru persoana iubită. 

Poți alege, așadar, un inel de logodnă care îi va împodobi degetul și care să aibă un frumos zirconiu alb în mijloc. Sau poți alege o frumoasă brățară pentru aniversarea căsniciei voastre, care să aibă un șir de pietre de zirconiu asemănătoare brățărilor tenis. Sau, pentru a-i spune că o iubești, alege, pur și simplu, o pereche de cercei deosebiți cu două zirconii strălucitoare care să o facă și mai frumoasă decât este. Indiferent de bijuteria aleasă, vei avea garanția că iubita ta va fi mai mult decât mulțumită!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel