Data publicării:

”Istoria a fost scrisă”. Reacții după câștigarea aurului olimpic: Ne-ai dat încredere. Ne-ai dat speranță

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Inquam Photos / Colette Rochefort
Inquam Photos / Colette Rochefort
Lumea sportului românesc a reacționat după primul aur olimpic după două decenii, câștigat de David Popovici, luni seară, la Paris.

Agenția Națională pentru Sport (ANS) a reacționat după medalia de aur câștigată de David Popovici, în proba de 200 m liber, prima medalie olimpică după ediția de la Atena 2004. 

”David Popovici a făcut o cursă ireală în această seară la Paris și a cucerit medalia de aur a probei de 200 metri liber din cadrul ediției 2024 a Jocurilor Olimpice!David a avut alături un public incredibil, care a fremătat de emoție și în care s-au aflat și nume mari ale sportului românesc, venite special pentru a-l susține și a fi martore ale acestui moment istoric.

Elisabeta Lipa, președinta Agenției Naționale pentru Sport, Octavian Morariu (CIO), George Boroi, secretar general COSR, Ion Țiriac sau Narcisa Lecușanu sunt doar o parte dintre marii lui susținători.

După 20 de ani de la ultima medalie olimpică la înot a României, aurul cucerit de Camelia Potec la Atena, fenomenul natației românești reușește o performanță la care am visat cu toții prea multă vreme.

Îți mulțumim, David, pentru această bucurie! Felicitări ție, antrenorului Adrian Rădulescu, preparatorului fizic Dragoș Luscan, părinților care ți-au fost mereu alături, Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

David se calificase, duminică seara, în finala probei cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100. Dublu campion mondial și cvadruplu campion european, el reușise anterior și cel mai bun timp din serii, 1 min 45 sec 65/100.

David a fost al patrulea în finala la 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar acum, trei ani mai târziu, este cel mai bun din lume.Marți dimineață, David Popovici concurează în serii la 100 de metri liber, semifinalele fiind programate în cursul serii. Miercuri, urmează finala în proba regină a înotului. Sperăm să fie pe podium si acolo!”, a fost mesajul postat pe Facebook de ANS, adăugând: ”Mult succes, David! Ești cel mai bun! Ești al nostru! Bravo, România!”

Citește și: David Popovici, AUR la Olimpiadă într-o cursă fabuloasă! Popovici devine campion în ultimele secunde

Octavian Morariu (COSR): Istoria a fost scrisă

Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, a transmis că înotătorul român David Popovici este un ”campion desăvârșit”, după ce a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Jocurile Olimpice de la Paris.

”Istoria a fost scrisă! David Popovici, ești un campion desăvârșit! Prima medalie olimpică pentru România la nataţie este un triumf extraordinar, a scris în rețelele sociale Morariu, fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, notează Agerpres.

Eduard Novak: Ne-ai dat încredere. Ne-ai dat speranță.

Eduard Novak, fost ministrul al Sportului, i-a transmis și el un mesaj lui David Popovici, după ce a câștigat prima medalie de aur la actuala ediție a Jocurilor Olimpice.

”Aur. Felicitări, David! Ai reușit! Suntem atât de fericiți pentru medalia ta! Prin tine, România și-a arătat valoarea sportivă în fața unor țări cu mult mai puternice în comparație cu noi. Ne-ai dat încredere. Ne-ai dat speranță. Este poate cea mai importantă medalie de aur de la aceste Jocuri Olimpice. Și e a ta!”, a scris fostul reprezentant al sportului din România, la rândul său campion olimpic, la ediția JO de la Londra 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel