Isteria nucleară a ajuns și la Kremlin. Peskov, foc și pară după remarca lui Zelenski privind "lovitura preventivă" asupra Rusiei: Greșeli periculoase, ireparabile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Isteria nucleară a ajuns și la Kremlin. Peskov, foc și pară după remarca lui Zelenski privind "lovitura preventivă" asupra Rusiei: Greșeli periculoase, ireparabile / Foto: Kremlin.ru
Isteria nucleară a ajuns și la Kremlin. Peskov, foc și pară după remarca lui Zelenski privind "lovitura preventivă" asupra Rusiei: Greșeli periculoase, ireparabile / Foto: Kremlin.ru
Peskov a reacționat după remarca lui Zelenski privind "lovitura preventivă" asupra Rusiei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat că "apelurile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a lansa un atac preventiv asupra Rusiei vorbesc despre moralul său, care ar putea duce la greșeli periculoase", scrie Interfax.

"Din punct de vedere al simptomelor, aceasta este o afirmație foarte periculoasă. De altfel, șeful Ucrainei face apel la statele de conducere ale lumii, țările clubului nuclear, să lanseze o lovitură preventivă asupra țării noastre, asupra Federației Ruse. Greșeli periculoase, ireparabile", a spus Peskov într-un interviu acordat lui Pavel Zarubin pentru Moscova. Kremlin. Programul Putin de pe postul de televiziune Rossiya 1 (VGTRK).

VEZI ȘI: Vladimir Putin, confruntat direct de un apropiat chiar de ziua sa. A fost criticat pentru greşelile din războiul din Ucraina

El a mai afirmat că "acest lucru subliniază încă o dată corectitudinea președintelui (Vladimir Putin n.r.) atunci când a luat decizia de a conduce o operațiune militară specială".

"Desigur, nu putem trece pe lângă. Îi îndemnăm și liderii altor state să nu treacă pe lângă asta", a adăugat Peskov.

"Au fost câteva încercări fragile de a condamna acest ton al lui Zelenski. Am auzit la ONU și așa mai departe. Dar, spre regretul nostru, nimănui nu i-a trecut niciodată prin cap să-și frâneze vasalul. Acest lucru este foarte periculos", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 

Ucraina: Remarca lui Zelenski privind "lovitura preventivă" asupra Rusiei se referea la sancțiuni

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a referit la impunerea de sancţiuni Rusiei când a sugerat că sunt necesare lovituri preventive împotriva acesteia pentru a împiedica orice utilizare a armelor nucleare, a spus purtătorul său de cuvânt Serhii Nikiforov, subliniind că mass-media au citat în mod eronat afirmaţiile făcute de preşedintele ucrainean, informează Agerpres, citând Reuters şi Ukrinform.

Într-o reacţie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că afirmaţiile făcute de Zelenski în timpul unui discurs la Lowy Institute, un think tank australian, joi, confirmă necesitatea a ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea sa specială" în Ucraina.

"Colegi, aţi mers puţin prea departe cu isteria nucleară şi acum auziţi atacuri nucleare chiar şi acolo unde nu sunt", a afirmat Nikiforov pe pagina sa de Facebook.

"Preşedintele a vorbit despre perioada de până la (invazia Rusiei în Ucraina la) 24 februarie. Atunci era nevoie să fie aplicate măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să înceapă războiul. Permiteţi-mi să vă reamintesc că singurele măsuri despre care era vorba atunci erau sancţiunile preventive", explică el.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a mai spus că aluzii la utilizarea armelor nucleare "şi-a permis să facă doar statul terorist Rusia". "Niciodată nu veţi auzi astfel de apeluri din partea Ucrainei", a insistat Serhii Nikiforov.

VEZI ȘI: Casa Albă: Nu avem indicii că Rusia se pregăteşte să folosească în mod iminent arme nucleare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel