Data actualizării:
Data publicării:

Israelul refuză să participe la Conferința de Pace privind Orientul Mijlociu care va avea loc la Paris

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Israelul a respins invitația Franței de a participa la Conferința de Pace a Orientului Mijlociu care urmează să aibă loc la Paris. Oficialii israelieni spun că este o distragere de la obiectivul negocierilor directe cu palestinienii.

Trimisul Franței la Ierusalim, Pierre Vimon a fost informat că Israelul nu are nicio intenție să reia convorbirile după ultima încercare eșuată din 2014, transmite Agerpres. 

Am informat trimisul Franței într-o manieră clară că politica Israelului de a promova procesul de pace și de a ajunge la un armistițiu se va realiza numai prin negocieri directe între Israel și Autoritatea Palestiniană," se arată într-un comuncat al biroului de presă al ministrului Netanyahu. 

Trimisul Pierre Vimon a refuzat să comenteze decizia Israelului, dar ministrul de externe francez a anunțat că se va ține o conferință de presă până la sfărșitul anului. 

Franța a încercat în repetate rânduri să aducă principalii jucători politici din Orientul Mijlociu la aceeași masă, ținând o conferință preliminară în iunie, unde Națiunile Unite, Uniunea Europeană, Statele Unite și o majoritate a statelor arabe au discutat fără ca Israelul și reprezentanți ai Autorității Palestiniene să fie de acord să participe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel