Israelul, reacție după tirurile de rachetă din Fâșia Gaza. Punct de trecere a frontierei, închis
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Israelul a închis punctul de trecere a frontierei de la Erez, anunță autoritățile.

Israelul a anunţat închiderea, de duminică, a punctului de trecere de la Erez pentru muncitorii şi comercianţii palestinieni din Fâşia Gaza, după tiruri cu rachetă din enclava palestiniană spre Israel.

Punctul de trecere de la Erez este singurul pentru persoane între Fâşia Gaza şi teritoriul israelian. Învecinat cu Egiptul, Marea Mediterană şi Israel, acest teritoriu sărac este supus unei blocade israeliene de peste 15 ani. "În urma tirurilor cu rachete (vineri), comercianţii şi muncitorii din Gaza nu vor mai fi autorizaţi să traverseze punctul de trecere de la Erez duminică", a anunţat într-un comunicat COGAT, organism al Ministerului israelian al Apărării care supervizează activităţile civile în teritoriile palestiniene.

"Decizia de a redeschide punctul de trecere va fi luată după o evaluare a situaţiei de securitate", a adăugat comunicatul.

Enclava palestiniană suferă de o rată a sărăciei de circa 60% şi de un şomaj endemic care oscilează în jurul a 50%. Mii de palestinieni lucrează în Israel, în special în sectoarele construcţiilor şi agriculturii, unde iau salarii mult mai mari decât în Gaza.

Vineri seară, două rachete au fost lansate din Fâşia Gaza controlată de islamiştii din Hamas spre Israel: una a căzut pe un câmp pe teritoriul israelian şi alta a căzut în apropierea unei case în enclava palestiniană.

Sâmbătă devreme, o a treia rachetă a fost lansată spre Israel, a precizat armata

De luni, mai multe rachete au fost lansate din Gaza în direcţia Israelului, provocând raiduri aeriene israeliene asupra enclavei. Ele nu s-au soldat cu victime şi majoritatea proiectilelor au fost interceptate de scutul antirachetă israelian.

Hamas a organizat vineri o manifestaţie în Fâşia Gaza în semn de solidaritate cu palestinienii din Ierusalimul de Est unde ciocnirile pe esplanada moscheilor cu poliţiştii israelieni s-au soldat vineri cu circa 50 de răniţi palestinieni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel