Data publicării:

Israelul luptă pentru existență! Regizorul Șimșensohn: Despre aceste lucruri nu se vorbește!

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Regizorul Erwin Șimșensohn a explicat, în cadrul emisiunii ”Interviurile DCNews”, motivul pentru care Hamas luptă împotriva Israelului.

„Nu vorbim despre un război pe teritoriu, asta este o minciună, este un fals istoric, este o chestiune demonstrată. Noi vorbim despre cineva care luptă pentru a-și apăra libertatea, i se spune mișcarea de eliberare, nu vorbim despre nicio libertate, vorbim despre o organizație care își propune distrugerea, eradicarea de pe fața pământului a statului Israel. Israelul luptă, în aceste zile, pentru existența sa.

Toată lumea vorbește despre drepturile palestinienilor, dar este forma de ipocrizie majoră din această perioadă, se relevă exact prin lipsa de reacție anterioară a acestui conflict militar.

Nimeni nu a vorbit despre drepturile refugiaților palestinieni din Iordania, despre taberele de refugiați din sudul Libanului, despre refuzul Egiptului de a deschide granițele ani la rândul fără nicio legătură cu statul Israel. Asta în timp ce granița cu Israelul era în permanență deschisă. Mii și mii de palestinieni din Fâșia Gaza treceau zilnic până în 7 octombrie și lucrau în Israel. Despre aceste lucruri nu se vorbește.

Au existat în ultimii 75 de ani nenumărate momente în care Israelul a oferit condiții de pace, a oferit mai mult decât ceea ce cerea organizația (n.r. Hamas) pentru eliberarea Palestinei” a declarat regizorul, Erwin Șimșensohn, în cadrul emisiunii ”Interviurile DCNews”.

VEZI INTERVIUL COMPLET AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel