Data publicării:

Israelul cere palestinienilor să plece din Rafah

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Armata israeliană cere palestinienlori să se autoevacueze pentru a nu exista victime civile. 

Israelul a cerut sâmbătă ca palestinienii din mai multe zone din orașul Rafah din sudul Gazei să se autoevacueze și să se îndrepte către o zonă umanitară extinsă în Al-Mawasi, într-un alt indiciu că armata continuă planurile sale pentru un atac la sol asupra Rafah, relatează Reuters. 

Armata israeliană a cerut, de asemenea, rezidenților și persoanelor strămutate din zona Jabalia din nordul Gazei să se evacuze, precizând că va reveni în zonă după ce a observat că Hamas încearcă să-și restabilească controlul asupra regiunii. 

Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că cel puțin 37 de palestinieni, 24 dintre ei din zonele centrale din Gaza, au fost uciși în atacuri aeriene peste noapte în enclavă, inclusiv în Rafah, cel mai sudic oraș al Fâșiei, la granița cu Egiptul. Nu se precizează dacă erau civili sau militari. 

„Au aruncat fluturași asupra orașului Rafah și au spus că spre al-Zawayda ar fi în siguranță, oamenii ar trebui să evacueze acolo, și au făcut-o, și ce s-a întâmplat cu ei? Corpuri dezmembrate? Nu există un loc sigur în Gaza”, a declarat Khitam Al-Khatib, pentru Reuters. 

Al-Zawayda este un mic oraș din centrul Fâșiei Gaza, care a fost aglomerat de mii de persoane strămutate din întreaga enclavă.

Continuă loviturile



Armata israeliană a declarat că aeronavele sale au lovit zeci de ținte în Gaza în ultima zi, adăugând că trupele sale terestre au eliminat aproximativ 30 de luptători în Zeitoun.

În Rafah, unde Ministerul Sănătății a declarat că 16 persoane au fost ucise, locuitorii au declarat pentru Reuters că noile ordine de evacuare ale armatei israeliene au acoperit zonele din centrul orașului. 

„Situația este foarte dificilă, oamenii își părăsesc casele în panică”, a spus Khaled, 35 de ani, un locuitor al cartierului Shaboura, zonă în care au fost emise noile ordine de plecare.

Armata israeliană a declarat că va continua activitatea operațională împotriva luptătorilor Hamas în estul Rafah, conform Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel