Data actualizării:
Data publicării:

Israel, sub atac. Sute de rachete sunt lansate din Fâșia Gaza. E.S. Reuven Azar: Vom continua să ne apărăm. Am eliminat trei dintre comandanţii Jihadului Islamic / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Israelul este atacat. Sute de rachete sunt lansate din Gaza.

Israelul a fost în alertă maximă în ultimele două zile, așteptând un răspuns din Fâșia Gaza, după niște atacuri aeriene, scrie JPost.

Armata Israeliană (IDF) a lovit până miercuri dimineața peste 100 de ținte ale grupurilor teroriste din Gaza, cu precădere ale Jihadului Islamic.

În jurul orei 12:30, IDF a inițiat o lovitură preventivă pe scară largă asupra unei varietăți de poziții ale rachetelor Jihadului Islamic, inclusiv unele secrete, după ce au primit mai multe informații că gruparea teroristă se pregătea pentru o serie largă de atacuri cu rachete asupra Israelului.

La ora 11:45, IDF a efectuat primul atac de miercuri asupra unui echipaj al Jihadului Islamic care se pregătea să tragă rachete în apropierea orașului Khan Yunis, din sudul Gazei.

Acest incident a survenit după ce marți a avut loc un incident similar.

"Jihadul islamic palestinian este o organizaţie teroristă finanţată de Iran, care încearcă să distrugă statul Israel. Săptămâna trecută, peste 100 de rachete au fost lansate de către această organizaţie asupra Israelului, încercând să omoare cât mai mulţi israelieni cu putinţă. Nu putem rămâne indiferenţi şi am acţionat, eliminând trei dintre comandanţii Jihadului Islamic din Fâşia Gaza. În mod tragic, civili nevinovaţi şi-au pierdut viaţa. Cu toate acestea, statul Israel face tot ce îi stă în putinţă să prevină pierderea de vieţi omeneşti şi continuă să procedeze astfel, spre deosebire de organizaţiile teroriste, care continuă să lanseze şi la ora actuală rachete asupra Tel Aviv-ului şi altor oraşe din Israel, cu scopul de a omorî cât mai mulţi israelieni cu putinţă. Vom continua să ne apărăm şi vom face acest lucru în cel mai responsabil mod, în deplin acord cu legislaţia internaţională. 

Suntem hotărâţi să împiedicăm duşmanul să lanseze în continuare atacuri asupra Israelului", a declarat E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.  

Operațiunea Shield and Arrow: școlile din sudul Israelului vor rămâne închise

Școlile vor rămâne închise în sudul Israelului joi și vineri, a anunțat Comandamentul Frontului Intern al IDF miercuri după-amiază, în continuarea unei serii de restricții impuse din cauza operațiunii militare Shield and Arrow, lansate marți.

Comandamentul Frontului Intern a ordonat locuitorilor comunităților din sudul Israelului să stea lângă adăposturi și a interzis, de asemenea, orice adunări de peste 10 persoane în zone deschise și adunări de peste 100 de persoane în clădiri.

Extinderea restricțiilor vine în momentul în care cel puțin 289 de rachete a fost lansat miercuri spre centrul și sudul Israelului din Fâșia Gaza.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel