Israel sub atac, din perspectivă biblică. "Gaza va fi părăsită, poporul va fi izgonit ziua-n amiaza mare". Se apropie Apocalipsa?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Se apropie Apocalipsa? Aparent, mai multe semne din Biblie ar prevesti Marea Nenorocire. "Călcarea" Israelului ar fi una din profeții.

"Iată că voi face din Ierusalim o cupă care îmbată popoarele din jurul ei. În ziua aceea, Ierusalim va fi un bolovan prea greu pentru toate popoarele; toți cei care-l vor ridica vor fi răniți. Și toate neamurile pământului se vor aduna împotriva lui." (Zaharia 12:2-3 (NVI)

"Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „După slavă m-a trimis El la neamurile care v-au jefuit; căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui." ( Deuteronom 32:10)

"Ţefania 2:4-7 ‘Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua-n amiaza mare și Ecronul va fi smuls din rădăcini.

5. Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul cheretiţilor! Așa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara filistenilor: ‘Te voi nimici și nu vei mai avea locuitori!’

6. Malurile mării vor ajunge islazuri de pășunat, locuinţe pentru păstori și târle de oi.

7. Malurile acestea vor fi pentru rămășitele casei lui Iuda; acolo vor paște; se vor odihni seara în casele Ascalonului, căci Domnul Dumnezeul lor nu-i va uita și va aduce înapoi pe prinșii lor de război"

... sunt doar câteva din versetele din Biblie care, interpretate în contextul actual, ar putea să ridice pielea pe noi de spaimă. Se adeveresc previziunile din Apocalipsa? Cât de aproape e sfârșitul? 

Teologii se feresc, în vârtejul celor mai recente evenimente militare, să lanseze teorii sau să vină cu interpretări, de teamă să nu se producă panică sau să se vehiculeze greșit anumiți termeni sau simboluri cu rol de a genera haos în rândul populației sau chiar, după caz, de a discredita poporul Israel. 

Reamintim că Israelul a fost lovit de sute de rachete venite dinspre Fâșia Gaza, acestea punând capăt armistițiului, după sfârșitul războiului de cinci zile din luna mai. Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a ameninţat și că va ucide ostaticii israelieni capturați în Gaza ca reacţie la raidurile israeliene asupra statului palestinian. „De fiecare dată când oamenii noştri vor fi luaţi ţintă fără avertisment, aceasta va avea ca rezultat execuţia unuia dintre ostaticii civili”, a indicat braţul armat al Hamas, Brigăzile Al-Qassam, într-un comunicat.

Trebuie avut în vedere că în contextul discuției despre conflictul dintre Israel și Fâșia Gaza și orice legătură cu textele biblice, interpretarea acestor versete este subiectivă și variază în funcție de perspectiva religioasă și culturală a fiecărui individ sau grup. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel