Israelul a bombardat Latakia, principalul oraș portuar al Siriei
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 05 mai, 10:32
WhatsApp
Israelul a bombardat Latakia, principalul oraș portuar al Siriei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un mort și șase răniți după un atac israelian din nord-vestul Siriei. De asemenea, o fabrică civilă de materiale plastice a fost lovită de bombe.

Apărarea aeriene siriană a interceptat un atac israelian asupra mai multor zone din nord-vestul Siriei, inclusiv orașul port Latakia, care a ucis o persoană și a rănit alte șase, potrivit presei statului sirian. Atacul israelian din zorii zilei de miercuri a lovit și orașul Hifa, la est de Latakia, și Masyaf din provincia Hama.

O sursă militară a fost citată de agenția de știri SANA spunând că atacul a avut loc la ora 2:18, vizând sud-vestul Latakiei și alte „zone de coastă”.

Anterior, mass-media de stat raportase explozii lângă Latakia, care au fost auzite de locuitorii din oraș și de la periferia acestuia. Conform rapoartelor mass-media de stat, o fabrică civilă de materiale plastice a fost lovită în orașul Latakia, provocând daune materiale. Cei răniți în atac erau toți civili, iar printre ei se afla o femeie și fiul ei, a raportat SANA.

Militarii israelieni nu au comentat incidentul. Israelul a lansat sute de atacuri împotriva a ceea ce numește ținte militare legate de Iran în Siria de-a lungul ultimilor ani, dar rareori a recunoscut că atacurile îi aparțin, notează AlJazeera.

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro