Israel. ''Robotul chef'' care poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi. Noutate pentru clienți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Israel. 'Robotul chef' care poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi / Fotografie ilustrativă creată de Jonathan Borba, de la Pexels
Israel. 'Robotul chef' care poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi / Fotografie ilustrativă creată de Jonathan Borba, de la Pexels
Lanţul de fast food israelian BBB propune de câteva zile un burger vegetal gătit de un robot care adaptează prepararea şi compoziţia la exigenţele clienţilor, relatează AFP.

Este pentru prima dată când o maşină fabrică automat un hamburger personalizat, a declarat marţi pentru AFP Racheli Vizman, CEO-ul SavorEat, start-up-ul israelian specializat în producţia de alternative la carne aflat la originea conceptului. Oricine poate alege cantitatea de proteine vegetale sau de grăsime din steak-ul său, precum şi mărimea sau modul de gătire prin intermediul unei aplicaţii, a adăugat ea.

Robotul chef poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi

'Robotul chef' poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi. Aparatul amestecă mai multe ingrediente precum fasole, cartofi şi năut pentru a forma o textură 'care seamănă cu cea a cărnii adevărate', explică Racheli Vizman, care şi-a fondat societatea în 2018 împreună cu doi profesori de la Universitatea ebraică din Ierusalim.

Totul este gătit în câteva minute, dă ea asigurări, subliniind că produsul lipsit de proteine animale este kosher, în conformitate cu codul alimentar al iudaismului.

Care este noutatea. Ce selectează clientul

Noutatea, potrivit CEO-ului grupului BBB Ahuva Turgeman, este că clientul selecţionează ingredientele şi robotul realizează hamburgerul fără ca nimeni altcineva să îl atingă, iar apoi acesta este aşezat manual între două bucăţi de pâine. Curioşii vor putea iniţial să testeze această noutate culinară în restaurantul din oraşul Herzliya, din apropiere de Tel Aviv, la un preţ de circa 60 de şekeli (17 euro), cartofi prăjiţi şi băuturi incluse.

'Ne dorim să răspundem poftelor vegetarienilor, vegetalienilor şi flexitarienilor'

'Ne dorim să răspundem poftelor vegetarienilor, vegetalienilor şi flexitarienilor', care mănâncă ocazional carne, a adăugat Ahuva Turgeman. Circa 5% din populaţia israeliană se declară vegană şi piaţa pentru alternative la carne este în plină dezvoltare, potrivit SavorEat. Racheli Vizman afirmă că vrea, în viitor, să ofere gospodăriilor capsule care produc hrană, după principiul automatelor de cafea, scrie Agerpres.

Idei pentru grătar vegan. Alternative la carne 

Dacă vrei să mai rărești consumul de carne, iată câteva idei pentru un grătar vegan! Grătarul e cel mai adesea asociat cu preparatele din carne, dar aceasta nu ar trebui să fie o regulă pentru că sunt atât de multe bunătăți pe care le poți pregăti la grătar și fără ingrediente de origine animală. Veganii, vegetarienii și persoanele care țin post pot folosi grătarul pentru tot soiul de bunătăți potrivite cu regimul lor alimentar, fie că e vorba de preparate ce vin ca o alternativă la carne, sau de legume ori chiar fructe. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel