Israel. Masca NU va mai fi obligatorie la interior. Data anunțată
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Masca NU va mai fi obligatorie la interior
Pexels / Masca NU va mai fi obligatorie la interior
Masca nu va mai fi obligatorie la interior a anunțat ministrul sănătății, Yuli Edelstein. Peste 60% din populație a fost vaccinată. 

Obligativitatea purtării măștii la interior ar putea fi ridicată în Israel începând cu 15 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Yuli Edelstein, în contextul numărului mic de infectări din ultima vreme, scrie RT. 

Pe 1 iunie au fost ridicate majoritatea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Afacerile afectate de restricțiile dure, precum magazinele și restaurante, au putut să se redeschidă la nivelul de înaintea pandemiei de COVID-19. Și adunările de persoane au fost permise, israelienii ieșind din case pentru a se vedea cu prietenii și familiile lor. Nici așa zisele „pașapoarte COVID” nu au mai fost necesare în cadrul adunărilor sociale și a evenimentelor sociale. 

Ridicarea măsurilor vine și în urma unei campanii de vaccinare de succes, 60% din populație fiind vaccinată cu ambele doze. Peste 5 milioane de naționali israelieni au primit a doua doză de vaccin până duminică, 6 iunie, 

Se relaxează restricțiile și în România

„Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment desfășurate în spații deschise de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. (...) S-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc, cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a spus Florin Cîțu. 

„A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50 la sută la 70 la sută din capacitatea spațiului”, a mai anunțat premierul.

„S-au redeschis locurile de joacă din spațiile închise cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, sub condiția ca însoțitorii copilului să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală”, a mai zis Florin Cîțu. 

Vezi și: Măsuri relaxare 1 iunie 2021. Cîțu, anunțuri despre nunți, festivaluri, teatre, locuri de joacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel