Israel: Forţele armate încep 'Carele de foc', unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Israel
Israel
Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.

'Soldaţi din toate componentele IDF se vor antrena împreună pe parcursul lunii următoare pentru a creşte pregătirea noastră defensivă, la sol, în aer, pe mare şi în spaţiul cibernetic', a indicat pe Twitter armata israeliană.

Ce presupune exercițiul 'Carele de foc', care va dura aproape o lună

Exerciţiul denumit 'Carele de foc', care va dura aproape o lună, îşi propune creşterea pregătirii de luptă şi testarea disponibilităţii forţelor armate pentru lupte intense şi prelungite. Conform unui purtător de cuvânt, vor fi implicaţi militari şi rezervişti din toate unităţile.

'Din păcate, există o continuare a ameninţărilor fie ele din partea ţărilor adversare ale noastre, şi anume Iran, sau a unor organizaţii teroriste, Hamas, Jihadul Islamic şi până la Hezbollah', a adăugat el.

'Pe tot parcursul exerciţiului, militari IDF vor continua să întreprindă activităţi contrateroriste şi să întărească eforturile defensive la bariera de securitate cu Iudeea şi Samaria (Cisiordania - n. red.)', afirmă comunicatul forţelor armate.

'Am învăţat cum să ne poziţionăm sistemele de apărare aeriană şi cum să răspundem la salve care trag mai multe rachete simultan'

Exerciţiul vizează de asemenea implementarea lecţiilor trase din ultimul război din Fâşia Gaza, când în jur de 4.400 de rachete au fost trase spre Israel, a declarat purtătorul de cuvânt Amnon Shefler. 'Am învăţat cum să ne poziţionăm sistemele de apărare aeriană şi cum să răspundem la salve care trag mai multe rachete simultan', a adăugat Shefler.

Va fi testat şi sistemul de apărare aeriană Arrow 3

El a precizat că va fi testat şi sistemul de apărare aeriană Arrow 3, de care Germania s-a arătat interesată recent. Exerciţiul militar se desfăşoară pe un fond de intensificare a tensiunilor în regiune, situaţia de la frontierele de nord ale Israelului cu Libia şi Siria fiind considerată sensibilă, notează Agerpres.

Citește și - Atentat în Israel de Ziua Națională! Trei morți

Citește și - Israel: Un sistem de apărare cu laser a reuşit să intercepteze drone şi rachete în cadrul unui test

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel