Data actualizării:
Data publicării:

ISIS a complotat să ucidă evrei într-o sinagogă din Moscova. FSB a lichidat teroriștii care plănuiau masacrul

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) ar fi ucis mai mulți militanți ISIS care plănuiau un "atac terorist" împotriva unei sinagogi din Moscova.  

Potrivit FSB, o mare cantitate de arme și piese de bombe a fost găsită în timpul unui raid asupra unei celule a Statului Islamic în Kaluga, la sud-vest de Moscova.

Presa de stat rusă a relatat că militanții se pregăteau să împuște credincioșii evrei într-o sinagogă din capitală înainte ca agenții de securitate să ia cu asalt incinta și să-i împuște.

"În timp ce erau arestați, teroriștii au opus rezistență armată ofițerilor FSB ruși și, ca urmare, au fost neutralizați prin focuri de ripostă", a precizat într-un comunicat serviciul de securitate, citat de agenția de presă TASS.

"Au fost găsite și confiscate arme de foc, muniții, precum și componente pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv improvizat", a adăugat acesta.

Militanții erau membri ai ramurii afgane a Statului Islamic

Imaginile publicate de postul de știri rusesc Zvezda arată două cadavre în interiorul unei case, alături de mai multe arme de foc, muniție și cuțite găsite în timpul percheziției.

Doi ofițeri înarmați pot fi văzuți stând într-o cameră, în timp ce două cadavre, care par a fi de sex masculin, zac pe podea în fața lor.

Deși în imaginile de groază au fost surprinse două cadavre, FSB nu a verificat câte persoane au fost ucise în operațiune.

Acesta a declarat că militanții erau membri ai ramurii afgane a Statului Islamic, dar nu a precizat cetățenia acestora.

Autoritățile rusești anunță deseori oprirea unor atacuri planificate de presupuse grupări islamiste

Autoritățile rusești anunță deseori oprirea unor atacuri planificate de presupuse grupări islamiste

La 3 martie, FSB a declarat că a ucis șase presupuși teroriști ISIS în regiunea sudică majoritar musulmană Ingușetia.

Forțele speciale ale serviciului de securitate FSB au vizat grupul într-o clădire din orașul Karabulak și l-au "neutralizat" într-o operațiune care a început la 2 martie, a declarat comitetul antiterorism al Rusiei.

Aceștia au adăugat că suspecții, dintre care trei se aflau pe lista persoanelor căutate la nivel federal, erau membri ISIS care au fost "implicați într-o serie de infracțiuni teroriste".

Tensiunile dintre comunitățile musulmane și evreiești din Rusia s-au aprins în timpul războiului dintre Israel și Hamas.

În octombrie anul trecut, o mulțime uriașă de protestatari a luat cu asalt un aeroport din Daghestan, o regiune cu majoritate musulmană din Caucaz, după ce un avion a sosit de la Tel Aviv.

Protestatarii, unii dintre ei purtând steaguri palestiniene, au spart ușile unui terminal al aeroportului Makhachkala, în timp ce alții au fugit pe pistă, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel